Zašto su nemiri u Beogradu glavna vijest u Hrvatskoj i Federaciji BiH?

22:08, 09.07.2020.
Svjetske agencije prenijele su kasno sinoć da su se demonstranti i pristalice opozicije sukobili sa policijom i pokušali da upadnu u zgradu Skupštine Srbije u Beogradu, nakon najave vraćanja restriktivnih mijera, uključujući policijski čas za vikend, radi suzbijanja širenja korona virusa.

Pojedini demonstranti su, navode agencije, nakratko uspjeli da se probiju u zgradu skupštine, ali su ih policajci potisnuli, a oni su uzvratili paljenjem baklji i bacanjem kamenja, flaša i jaja na policiju.

Ono što je zanimljivo jeste da najjači hrvatski mediji na naslovnim stranicama posljednja dva dana drže vijesti o dešavanjima u Beogradu na naslovnim stranicama i događaje prate iz minuta u minut.

Zašto su se toliko Hrvati zainteresovali za dešavanje u Srbiji još nije poznato, ali uz prenošenje nerealne slike o policijskoj brutalnosti analiziraju i predsjednika Vučića nazivajući ga Šešeljevim potrčkom u nekoliko tekstova.

Ista je situacija i sa medijima iz Federacije BiH. Najčitaniji onlajn mediji kao i u Hrvatskoj izvještavaju o nemirima iz minuta u minut. Sa istom stranom kao i Hrvatski mediji izražavaju policijsku brutalnost na protestima, a manje pišu o ponašanju demonstranata.

Pročitajte još:

Kineski rudari prije SEDAM godina bili pozitivni na koronu?

SZO: Pandemija se i dalje ubrzava i nije pod kontrolom

Djevojke zarađivale 800 evra za vikend, šefovi pet puta više

Srpska ušla u period naglog rasta broja zaraženih koronom

Taksista se zaletio u kordon policije u Beogradu

Suđenje Fatalnoj Suniti: Ubistvu prethodile ljubomorne scene, uživali u alkoholu i kokainu

Počeli vezu preko interneta, namamio je u BiH i život pretvorio u pakao

Pit bul rastrgao manjeg psa, građani u šoku

Supruga nastradalog inženjera: Čitav dan mi se nije javio, a sada mi Đorđa vraćaju u sanduku