Novi Sad

Supruga nastradalog inženjera: Čitav dan mi se nije javio, a sada mi Đorđa vraćaju u sanduku

  • 09.07.2020. 15:39

U porodicama Novosađana Vojislava Nedića (48) i Đorđa Bajića (62), dvojice inženjera nastradalih u velikom požaru u fabrici "Koteks viskofan" u utorak prije podne, tuga i nevjerica. Skrhani bolom, iznenadnom tragedijom koja ih je u trenu zadesila i zavila u crno, nemaju snage da pričaju.

Đorđeva supruga Biljana, kaže da još ne znaju kako se nesreća dogodila.

- Vraćaju mi ga u sanduku - glasom punim bola, kratko kaže supruga nastradalog Bajića. - Čitav dan mi se nije javljao, i to mi je bilo jako sumnjivo. Kasnije smo saznali za nesreću.

Ni u domu Nedića nemaju snage za razgovor sa novinarima. Daliborka Nedić, Vojislavljeva supruga, kaže da se spremaju da idu u Institut za sudsku medicinu.

- Ne mogu ništa da kažem, razumite me, molim vas - bilo je sve što je bolom skrhana žena rekla.

U trenutku kada je gusti crni dim ispunio fabriku, dvojica inženjera su, kako saznajemo, bila u kacelariji u upravnoj zgradi, gdje su i pronađena njihova beživotna tijela. Oni su se, najvjerovatnije, nagutali dima i nisu uspjeli da izađu napolje. Radnici fabrike, potreseni zbog tragične pogibije svojih kolega, kažu da su obojica bili vrijedni, dobri i poštovani u kolektivu.

- Strašno je ovo što se dogodilo - kaže nam jedan od radnika "Koteks viskofana". - Najprije se čulo nešto kao eksplozija, a onda je krenula vatra i crn, gusti dim, kao zavjesa. Ništa se nije vidjelo. Ljudi su u mraku uspaničeno vičući trčali napolje, tražeći izlaz da se spasu. Bilo je jezivo. Te scene još ne mogu da zaboravim.

Za pokojnog Đorđa Bajića od pojedinih njegovih kolega saznajemo da je u fabrici radio kao inženjer zaštite na radu, da je bio vrlo precizan i izuzetno pedantan i da je sprovodio sve mjere u vezi sa zaštitom na radu. I za Nedića kažu da je bio vrlo stručan i cenjen i dobro pozicioniran u fabrici.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)