Uslovna kazna zatvora

Vozač koji je Dei Đurđević otkinuo ruku priznao krivicu

15:51, 10.12.2019.
Bojan Jovanović, vozač autobusa koji je zimus teško povredio voditeljku Pinka Deu Đurđević, zaključio je sporazum sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, prema kojem je priznao krivicu za uslovnu kaznu zatvora.

Prema sporazumu, Jovanović je pristao da bude osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od godinu dana zatvora sa rokom provjere od tri godine, kao i na mjeru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom "D" kategorije od jedne godine.

Sporazum je zaključen u ponedjeljak, 9. decembra i prosleđen je Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje.

Jovanović je priznao izvršenje krivičnog djela "teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja".

On je vozeći autobus naletio na voditeljku 7. februara oko 6 časova kod beogradske bolnice "Dr Dragiša Mišović" i teško je povrijedio, tako da joj je maltene bila otkinuta ruka.

U informaciji tužilaštva objavljenoj na sajtu, podsjeća se da je tokom dokaznog postupka tužilaštvo saslušalo okrivljenog, ispitalo oba oštećena koja su zadobila tjelesne povrede u saobraćajnoj nezgodi i da oni nisu istakli imovinskopravni zahtjev prema okrivljenom, kao i sve svedoke očevice saobraćajne nezgode.

Pribavilo je video zapis i povredne liste za oštećene, kao i izveštaj javnih preduzeća u vezi sa oštećenjem na kolovozu.

Takođe je urađeno je saobraćno-tehničko veštačenje na okolnosti uzroka nastanka i prostorno-vremenske analiza predmetne saobraćajne nezgode, na koje branilac okrivljenog nije imao primjedbe, ukazalo je tužilaštvo.

Jovanović je u martu detaljno iznio svoju odbranu, kada je za nesreću okrivio klizav kolovoz, na koji se izlila voda koja je zaledila i spriječila autobus da se zaustavi na vrijeme, iako je počeo da koči na vrijeme.

Smatrao je da je autobus koji je vozio bio uredan i da je kočioni sistem bio ispravan.

Izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo, napominjući da se više puta raspitivao za stanje povrijeđene voditeljke koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede.

Pročitajte još:

Ovo je Nikola (22) koji je brutalno ubijen u Bratislavi

Momak pucao sebi u glavu: Dva moguća motiva ljubavne drame

Neprilagođena brzina i alkohol: U Srpskoj za 11 mjeseci u saobraćajkama poginulo 108 osoba

Opljačkali grob učiteljice: Lobanju odvojili od skeleta zbog zlatnih zuba, planirali se obogatiti

Ukrali Mercedes, divljali, pa zapalili ga

Drama u Zvorniku: Muškarac nožem izbo policajca