Borča

Blizanci izgubili oca, često nemaju za užinu, a sada trpe nasilje u školi?

15:28, 13.11.2019.
Izvor: Telegraf.rs
Dvojica blizanaca iz OŠ "Stevan Sremac" u Borči prije dvije godine ostala su bez oca. Djeca od tada često nisu imala za užinu, pa su toliko smršala da i sad za njih mnogi kažu da su neuhranjeni.

Kako neki roditelji pričaju, spremačice su prve primijetile da dječaci ništa ne jedu dok su u školi, pa su im one kupovale užinu. Jedan blizanac se u međuvremenu teško razbolio - dobio je dijabetes.

Međutim, pitanje je da li bi se i kada uopšte saznalo za njihovu tužnu sudbinu da se dječaci odjednom nisu našli u priči o vršnjačkom nasilju. Na Fejsbuku se pojavio post o njihovom teškom životu, o tome kako su povučeni i kako zbog toga često doživljavaju uvrede i huškanja od strane svojih drugara.

"Prije par nedjelja za vrijeme odmora jedan od braće blizanaca je mirno i sam pojeo užinu u školskom dvorištu i krenuo da uđe u školu da se vrati u svoju učionicu. Drugari su počeli da ga zadirkuju i jedan od drugara iz odeljenja je gurnuo ulazna vrata. Staklo na vratima je puklo i palo je na dječaka. On je tada doživio napad panike i stres. Dijete je već dvije nedjelje u bolnici. O njemu niko u školi ne priča, drugove baš briga, razrednog isto. Ako pitate direktora šta je se djetetom reći će vam da je primljen u bolnicu zbog visokog šećera koji iznosi 30. To je tačno, ali dijete je usljed šoka i iživljavanja svojih vršnjaka zapalo u krizu", navodi se u ovom postu.

Direktor škole Nikola Ostojić zgrožen je ovim postom i tvrdi da situacija uopšte nije takva kako je tu opisana. Kako on kaže, tačno je da dječaci žive teško, ali navodi da im škola pomaže i da nipošto nisu žrtve vršnjačkog nasilja.

- Incident se jeste dogodio. Nije riječ o drugaru iz njegovog odjeljenja. Dječak iz drugog odjeljenja je htio da ga uplaši i slučajno razbio staklo na vratima. Zbog toga je protiv njega pokrenut disciplinski postupak. Majka tog dječaka se javila i kupila nove naočare povređenom blizancu. On je u bolnici završio zbog šećera, koji mu je bio visok i prije toga, a ne zbog onoga što se desilo. Brat i on su mnogo dobra djeca, lijepo se druže u odjeljenju i nisu žrtve nasilja - kaže direktor za Telegraf.rs.

On dodaje i da je škola odavno obezbijedila blizancima užinu u okviru pekare koja se nalazi u blizini škole, a učenički parlament je odlučio da organizuje humanitarni turnir za braću.

Među roditeljima se pak može čuti da o dječacima dugo niko u školi nije brinuo. Iako direktor poriče da su tetkice jedno vrijeme kupovale hranu za jadnu djecu, roditelji tvrde da je to istina.

- Sramota je da djeca gladuju, a da samo tetkice to primijete i pomognu. Ako ništa drugo, bar ih je ovaj slučaj nasilja osvijestio, pa su obratili pažnju. Dječak koji je ležao u bolnici ići će u banju na oporavak i nadamo se da će mu posle svega biti bolje u školi - kaže jedan od roditelja.

Pročitajte još: