Beograd

Iliju brutalno pretukli zbog ljubičaste torbe koju je nosio

  • 12.11.2019. 16:07

Muškarac koji je napadnut u centru Beograda, jer su dva mladića pomislila da je gej opredjeljenja, zbog ljubičaste torbe koju je nosio, oglasio se saopštenjem za javnost, rekavši da je slučaj završio vansudskim mirenjem.

"U vezi napada u kome su mi nanijete teške tjelesne povrede, a koji je izazvao veliku medijsku pažnju, obavještavam da su vinovnici incidenta i njihove porodice samoinicijativno stupili u kontakt sa mnom, uputili najdublje izvinjenje, kako zbog napada i nanošenja povreda, tako i zbog izrečenih uvreda, koje po njihovim rečima ne odražavaju prave stavove njih i njihovih porodica prema LGBT populaciji. U razgovoru su učinili nespornim da su uvrede izrečene u afektu i da ni na koji način ne odražavaju homofobične stavove, jer je do tuče došlo sticajem nesrećnih okolnosti zbog nesporazuma oko čekanja reda u piceriji, a uvrede su izrečene bez namjere da se vrijeđa bilo čija seksualna orijentacija, posebno što oni među svojim prijateljima imaju pripadnike LGBT populacije", piše Ilija Vučević u svom saopštenju.

On naglašava da je puno povjerenje poklonio njihovim tvrdnjama da se iskreno kaju i da ne bježe od svoje odgovornosti jer je u međuvremenu saznao da su se oni sami prijavili policiji koja u tom momentu nije znala njihov identitet, kao i da su oni njega prvi kontaktirali sa željom da učine sve kako bi ublažili posljedice ovog incidenta.

"Takođe, ponuđena je i sa moje stane je prihvaćena vansudska nagodba kojom je nadoknađena sva materijalna i nematerijalna šteta nanijeta mojoj supruzi i meni. Vinovnici incidenta i njihove porodice najiskrenije žale zbog uznemirenja koje je incident izazvao i daju najčvršće obećanje da će prihvatiti priliku i oprost koji su im pruženi. Kao žrtva ovog sukoba, prihvatam pruženu ruku i opraštam napadačima, prije svega jer vjerujem da je život pred njima pošto se radi o mladim ljudima koji do sada nisu imali sukobe sa zakonom, a svoje iskreno kajanje pokazali su svojim postupcima a ne samo riječima" - saopštio je on.

Da podsjetimo, incident se dogodio u piceriji kod Trga republike, a mladićima je navodno smetala ljubičasta torba za psa, koju je Ilija nosio, dok ga je žena čekala ispred.

Vrijeđali su ga homofobičnim uvredama, a na kraju i tukli.

Pročitajte još:

Muškarac čije je tijelo pronađeno u Banjaluci se utopio

Plakao i vrištao zbog smrti druga: Banjalučanin (22) optužen da je skrivio udes

Sin bivšeg poslanika: Pijani vozač kamiona usmrtio ženu kod Gradiške

Porno skandal u BiH ne miruje: Bunić djevojke vodio u krevet pa ih zapošljavao

Velika akcija obavještajaca u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Тагови: