Dobili dvije godine robije

Iživljavali se sedam minuta: Brutalno pretukli žandarma i njegovu suprugu

  • 12.11.2019. 19:42

Skoro tri godine nakon brutalnog prebijanja žandarma Borisa Jevrosimova i njegove supruge Svetlane u Novom Sadu, nasilnici koji su se sedam minuta iživljavali nad njima, osuđeni su na svega dvije godine robije.

Jevrosimov je u ovom napadu zadobio više od 100 udaraca, dok su njegovoj supruzi, Igor Petrović (37) i Nenad Ćurčić (34), slomili ruku, stopalo i jagodičnu kost jer je branila muža.

Njoj su do danas ostale posljedice u vidu slabosti i manje pokretljivosti pomenutog ekstremiteta, a Jevrosimov je ostao trajni invalid sa prostreljenom šakom.

Jednim hrabrim potezom napadnuti žandarm uspio je da spase život supruzi i sebi.

Do incidenta je došlo oko 22 sata uveče kada je Boris sa suprugom otišao kod kumova na večeru i ispred ulaza spazio “dva sumnjiva lika” kako sjede u parkiranom automobilu.

Kada se sa suprugom vraćao od kumova oko dva sata posle ponoći vidio je iste osobe kako sjede u automobilu i bilo mu je čudno da su se toliko dugo zadržali na istom mjestu. Kako je ispričao za Blic, nastavio je dalje sa suprugom, a Petrović i Ćurčić, vidjevši da ih gleda su počeli da mu dovikuju: “Šta je bilo? Ima li nekih problema?” i izašli su iz kola i krenuli ka Borisu. On im je pokazao legitimaciju, ali napadači su nasrnuli na njega i ženu i pretukli ih. U jednom trenutku su mu oteli pištolj i ranili ga u ruku. Kada su čuli pucnjavu komšije su pozvale policiju koja je uhapsila napadače.

Petrović i Ćurčić su osuđeni na sramno male kazne jer ovaj slučaj pred sudom nije tretiran kao pokušaj ubistva, već kao nanošenje teških tjelesnih povreda i napad na službeno lice, bez obzira na to što su napadači pokušali Jevrosimovu da otmu pištolj i istim ga ranili u šaku.

Kako saznaje Blic iz izvora u policiji, Igor Petrović je samo dan nakon donošenja presude ponovo uhapšen na području Sombora sa većom količinom heroina, a već je robijao preko godinu dana zbog dilovanja kada je “pao” sa kilogramom heroina.

Jevrosimović je ogorčen ovom sramnom presudom, kao i brojne njegove kolege. 

Pogledajte kako je izgledao napad na Jevrosimovića i njegovu suprugu, koji je Blic objavio.

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Zamolio ih da ne puše, a oni ga pretukli i uzeli mu novčanik

"Majka me na samrti zamolila da sačuvam porodicu"

Bivši profesor se zabarikadirao u kući i prijetio da će se raznijeti bombom

Nestao sa proslave 18. rođendana i objesio se u šumi

Real Madrid se oprostio od malog Isaije Pantića

Snimak s mjesta gdje su poginuli radnici otkriva dramu

Od ove bolesti je preminuo mladi srpski genijalac Mihajlo Sporić

Otac bolesnog djeteta na Pedijatriji pištoljem prijetio šefu klinike

Policajac slučajno sam sebe upucao u glavu

Muž ubio suprugu pa presudio sebi

Iliju brutalno pretukli zbog ljubičaste torbe koju je nosio