Biračka mjesta otvorena jutros

Predsjednik biračkog odbora u Mostaru prespavao, građani bijesni

  • 22.12.2019. 08:55

Biračka mjesta za predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj otvorena su jutros i u BiH.

Kašnjenje predsjednika jednog biračkog odbora naljutilo je birače koji su čekali u redu. Aktuelna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i pjevač Miroslav Škoro očiti su favoriti među glasačima u BiH. Najčešća očekivanja sažimaju se pod pojmom – pošteno.

– Za mene je Miroslav Škoro najbolji kandidat jer se zalaže za hrišćanske hrvatske vrijednosti. On je za mene najbolji jer najbolje brani te vrijednosti – rekao je jedan od onih koji su poranili da ispune svoju građansku dužnost na izborima u susjednoj državi. Nekoliko birača nije reklo konkretno ime, ali su znakovito objasnili da će glasati za jednu od više žena čija su imena na biračkom listiću.

– Nikad nisam rekla za koga sam glasala. Očekujem da će moji pobijediti, kao što su i uvijek – naglasila je jedna Mostarka.

Ispred biračkog mjesta broj 12. u Osnovnoj školi “Petra Bakule” formirao se red jer je zbog kašnjenja predsjednika biračkog obora to mjesto otvoreno tek oko 7.20 umjesto u sedam sati.

– Ljudi iz Livna i Tomslavgrada stigli, a on iz Mostara kasni – istakao je jedan građanin, dok gospođa koja je nervozna čekala reče da je ta situacija najbolji dokaz “da kako radimo da tako i imamo”.

– Živa sramota ovdje… Prespavao čovjek. Treba mu sto evra dati što je prespavao. Otišli ljudi, ne vjeruju vam. Postoje lažovi ovdje – bio je jedan od komentara.

Problem na biračkom mjestu broj 12. odgovorni su nastojali zataškati braneći novinarima i snimateljima da snimaju unutar biračkog mjesta. Kamerman Nove TV i reporter portala Klix izbačeni su s biračkog mjesta broj 12.

Pročitate još:

Radisav čekao unuku za rođendan, a onda mu javili da je poginula

Pronađeno tijelo muškarca koji je vozilom sletio u Vrbas

Tragičan epilog potrage: Petar pronašao tijelo oca u bunaru

Tinejdžerka (17) nađena bez svijesti ispred svoje kuće, umrla pola sata kasnije

Mladić se objesio u pomoćnom objektu pored porodične kuće

Jugoslav poginuo u stravičnom udesu, na isti dan prije 8 godina ostao je bez ćerke

Uhapšen Nikolin ubica, nakon ubistva pozvao Hitnu

Pjevač brutalno pretučen: Udarao me je metalnom šipkom dok sam ležao!

Muškarac poginuo nakon što ga je udario automobil

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм