Akcija "Unikat"

Uhapšenim dilerima jednomjesečni pritvor

  • 18.07.2019. 16:16

Okružni sud u Banjaluci danas je odredio jednomjesečni pritvor za četiri osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i promet droge koja su uhapšena u policijskoj akciji "Unikat", rečenio je Srni u ovom sudu.

Pritvor je određen osumnjičenim čiji su inicijali S.Š, D.T, N.D. i D.Đ. zbog pritvorskih osnova iz Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, a po ovom rješenju može trajati do 14. avgusta. 

Okružno tužilaštvo u Banjaluci predložilo je juče banjalučkom Okružnom sudu da četvorici uhapšenih u policijskoj akciji "Unikat" bude određen jednomjesečni pritvor. 

Iz Okružnog tužilaštva saopšteno je da je pritvor predložen za Sanela Šeranića (32) i Deana Đajića (29) iz Banjaluke, Danijela Trninića (36) iz Hrvatske Kostajnice, te Nenada Dragišića (30). 

Pritvor je predložen zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, a Šeranić je prijavljen i zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i falsifikovanja isprave, dok je Trniniću na teret stavljena i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

"Osumnjičeni su tokom 2018. i 2019. godine na više lokacija na području Banjaluke i Laktaša napravili improvizovane laboratorije za vještački uzgoj skanka. Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni oduzeto je oko 900 stabljika biljke koja asocira na indijsku konoplju, oružje, veće količine novca u različitim apoenima i valutama, kao i drugi predmeti i sredstva korišteni za izvršenje krivičnih djela", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva. 

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru akcije "Unikat" koju su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izveli pripadnici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet i banjalučke Policijske uprave.

U napuštenom objektu u Trnu pronađena jedna od najsavremenijih laboratorija

Uhapšeni u akciji "Unikat" sprovedeni u tužilaštvo

MUP RS objavio snimak akcije "Unikat"

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.