Banjaluka

Uhapšeni u akciji "Unikat" sprovedeni u tužilaštvo

  • 16.07.2019. 18:22

Uhapšeni u akciji "Unikat" sprovedeni su u Okružno javno tužilaštvo.

Tri lica od četvoro uhapšenih u policijskoj akciji na području Banjaluke u kojoj su pronađene dvije laboratorije za proizvodnju droge skank, danas su predata Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu.

Trojica uhapšenih su nešto prije 18.30 časova predati Okružnom tužilaštvu nakon što su policijski službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet nad njima završili kriminalističku obradu. 

Očeuje se da će četvrti uhapšeni biti naknadno predat Okružnom tužilaštvu. 

Tužilac će poslije saslušanja osumnjičenih odlučiti da li će predložiti da im bude određen pritvor. 

Podsjećamo, iz dvije savremene laboratorije za proizvodnju droge na području Banjaluke policija je u akciji "Unikat" zaplijenila više od 900 trski skanka koji je trebalo da dozri za desetak dana i uhapsila Sanela Šeranića, Nenada Dragišića, Deana Đajića i Danijela Trninića.

Navodeći inicijale uhapšenih, iz MUP-a RS napominju da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi od međunarodnog značaja, čiji su članovi drogu prometovali ka zemljama Evropske unije, a oni su odranije poznati ne samo policiji Republike Srpske, nego i policijama u zemljama regiona. Kako saznajemo, Dragišić i Šeranić imaju podebeo "međunarodni dosije" i poznati su odranije policiji u ovom dijelu Evrope, a Šeranić je navodno bio vođa ove kriminalne grupe.

Na lokalitetu koji je on koristio u Banjaluci pronađena je manja laboratorija, a prilikom pretresa kod Šeranića su pronađeni automatska puška, manja količina eksploziva, kao i određena količina falsifikovanih dokumenata.

Protiv uhapšenih će biti podneseni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet droge, dok će Šeraniću na teret biti stavljena još dva krivična djela: nedozvoljen promet oružja i minsko-eksplozivnih sredstava i falsifikovanje.

Akciju su izveli pripadnici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a RS, uz asistenciju PU Banjaluka i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Povezani članci:

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана