Detalji akcije "Unikat"

U napuštenom objektu u Trnu pronađena jedna od najsavremenijih laboratorija

  • 16.07.2019. 17:06

Iz dvije savremene laboratorije za proizvodnju droge na području Banjaluke policija je u akciji "Unikat" zaplijenila više od 900 trski skanka koji je trebalo da dozri za desetak dana i uhapsila Sanela Šeranića, Nenada Dragišića, Deana Đajića i Danijela Trninića.

Jedna od laboratorija, kako je potvrđeno "Nezavisnim", pronađena je u napuštenom objektu u Trnu. To je jedna od najvećih i najsavremenijih laboratorija koje su pronađene u posljednje vrijeme, a policija ju je juče demontirala i vagala "usjev" od 900 - 1.000 komada ove genetski modifikovane marihuane.

Organizovana kriminalna grupa

Navodeći inicijale uhapšenih, iz MUP-a RS napominju da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi od međunarodnog značaja, čiji su članovi drogu prometovali ka zemljama Evropske unije, a oni su odranije poznati ne samo policiji Republike Srpske, nego i policijama u zemljama regiona. Kako saznajemo, Dragišić i Šeranić imaju podebeo "međunarodni dosije" i poznati su odranije policiji u ovom dijelu Evrope, a Šeranić je navodno bio vođa ove kriminalne grupe.

Na lokalitetu koji je on koristio u Banjaluci pronađena je manja laboratorija, a prilikom pretresa kod Šeranića su pronađeni automatska puška, manja količina eksploziva, kao i određena količina falsifikovanih dokumenata.

Jedan od objekata vlasništvo Ljubiše - Buce Kragulja

Drugi objekat u kojem je pronađena velika savremena laboratorija u vlasništvu je Banjalučanina Ljubiše - Buce Kragulja, što je i sam vlasnik potvrdio za RTRS, a riječ je o velikoj napuštenoj hali u Trnu i zasad ne postoji njegova povezanost sa licima koja su osumnjičena da su izvršila krivično djelo.

"Ne znam ni o kome se radi. Ovo nema nikakve veze sa mnom", izjavio je Kragulj.

Istakao je da u tom objektu nije bio par godina.

"Јa mislim da su oni tu od februara. Oni su se pojavili kao neka slovenačka firma koja radi plastike. Nisam imao pojma, sve sam ovo saznao od svoje djece", dodao je on.

Protiv uhapšenih podneseni izvještaji

Protiv uhapšenih će biti podneseni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet droge, dok će Šeraniću na teret biti stavljena još dva krivična djela: nedozvoljen promet oružja i minsko-eksplozivnih sredstava i falsifikovanje.

Akciju su izveli pripadnici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a RS, uz asistenciju PU Banjaluka i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић