Bor

Počelo suđenje bivšem zamjeniku gradonačelnika zbog polnog uznemiravanja

  • 14.11.2019. 16:00

U Osnovnom sudu u Boru održan je glavni pretres protiv Branka Perića (60), nekadašnjeg zamjenika gradonačelnika Bora, koji se tereti za polno uznemiravanje. Njegove fotografije, na kojima se on strasno ljubi i grli sa djevojčicom starom tek 15 godina, osvanule na društvenoj mrežu "Fejsbuk", ali ročište, sve do danas, nije bilo održano.

Navodno, odbrana Perića je, najprije, tražila odlaganje glavnog pretresa, jer je njegov advokat imao zakazano drugo suđenje. Nakon toga, ni sljedeće ročište nije održano jer je branilac optuženog obavijestio Osnovni sud u Boru da je na godišnjem odmoru. Nakon toga, zatraženo je izuzeće Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, koje je, prvobitno, tražilo kaznu od šest mjeseci, uslovno godinu dana, da bi posle revidirali stav i zatražili da se bivšem zamjeniku gradonačelnika Bora izrekne jedinstvena kazna od godinu dana zatvora.

Međutim, Više javno tužilaštvo u Zaječaru nije prihvatilo prijedlog odbrane, tako da je, ipak, glavni pretres održan u Osnovnom sudu u Boru. Podsjetimo, Perić se našao se u središtu seks skandala kada su fotografije na kojima se on ljubi i strastveno grli sa djevojčicom, osvanule na društvenim mrežama te maloljetnice. Fotografije su ubrzo sklonjene, ali ih je, u međuvremenu, vidio i sačuvao veliki broj ljudi.

Nezvanično, Perić je i na glavnom pretresu, iz koje ja javnost bila isključena, ponovio izjavu datu u policiji u svojstvu građanina, ’’da je samo čestitao svim djevojkama na dobro urađenom poslu’’, jer su dobro okitile Dom kulture u borskom selu Slatina, odakle je rodom i bivši zamjenik gradonačelnika. On je istakao da nikakav odnos nije imao sa maloljetnicom, a te se priče čvrsto držala i djevojčica. Sljedeće ročište zakazano je za 17. decembar, kada se očekuje i donošenje prvostepene presude.

Pročitajte još:

"Nemoj brate molim te": Izbodeni muškarac napadača na ulici preklinjao za život

Stotine ljudi oprostile se od muzičara kojeg je ubila struja

Šta je punca natjeralo da zetu puca u glavu?

Četvorica na jednog: Novi snimak vršnjačkog nasilja

Zet ušao u kuću, tukao nevjenčanu suprugu pa ga punac upucao u glavu

Fatalnu Sunitu ispitivali zbog ubistva, prijetila štakama

Instruktor vožnje poginuo, pozlilo mu dok je ženu vozio ljekaru

U sudaru autobusa i kamiona najmanje 13 osoba poginulo, a 20 povrijeđeno

Blizanci izgubili oca, često nemaju za užinu, a sada trpe nasilje u školi?

 

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм