Oporavlja se

Fatalnu Sunitu ispitivali zbog ubistva, prijetila štakama

15:55, 13.11.2019.
Izvor: 24sata
Sunita Hindić (21), osumnjičena za ubistvo biznismena Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara, juče je, pod jakom policijskom pratnjom, bila na redovnom, sedmičnom medicinskom pregledu u Kantonalnoj bolnici „Dr.Safet Mujić“ u Mostaru.

Hindić je, podsjetimo, stradala u bijegu na dan ubojstva, 4. oktobra Skočila je sa zida uz motel i slomila kosti stopala na obje noge.

Ona se, kako saznaje Dnevni avaz, uspješno oporavlja te su joj ljekari s jedne noge skinuli gips. 

U srijedu su je iz pritvora doveli na dodatno ispitivanje u Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije. Nedavnom odlukom Kantonalnog suda u Mostaru pritvor joj je produžen za dva mjeseca.

Pred zgradom tužiteljstva nervozno je gestikulirala prema fotoreporterima i prijetila im štakom.

- Vjerujem u tužilaštvo i sud. Neka svako odgovara za svoje postupke - rekao je nakon njenog hapšenja u oktobru njen otac Esad Hindić.

Novinari Avaza s Esadom su tada razgovarali nakon što je pokušao posjetiti kćer u pritvoru:

- Nisam bio u najboljim odnosima s njom, ali vjerujem u svaku riječ koju je izgovorio tokom ispitivanja - istakao je.

Sunita je, između ostalog, tvrdila da se igrala pištoljem i da je slučajno opalio.

- Ona je oduvijek htjela biti velika zvijezda, a ja se s tim nisam slagao. Zato se nismo viđali... Ali ne vjerujem da je u stanju namjerno ubiti čovjeka. U medijima sam pročitao da je i ranije imala problema sa zakonom... Nisam upućen u odnos Sunite i tog gospodina. Mogu samo reći da mi je žao. Kamo sreće da je makar ranjen, da je preživio - ispričao je Esad.

Pročitajte još: