Kamere sve snimile

Dvojica mladića silovala pijanu djevojku, pa čestitali jedan drugom

16:40, 17.10.2019.
Izvor: jutarnji.hr
Snimke nadzornih kamera pokazale su šokantne trenutke u kojima se dvojica italijanskih studenata grle i čestitaju nakon što su silovali ženu u jednom noćnom klubu u Londonu, javlja Dejli mejl.

Samo šest minuta nakon što je ta 25-godišnjakinja upoznala Ferdinanda Orlanda (25) i Lorenca Kostanca (26) u Toj Rum Klubu, njih dvojica su je silovali u sobi pored WC.

Orlando trenutno studira postdiplomske studije međunarodnog prava, a Kostanco je na postdiplomskim studijama ekonomije i menadžmenta. Obojica su danas osuđeni nakon što je na sudu dokazano da je žrtva bila previše pijana da bi pristala na seks s njima.

Silovana žena je pritom zadobila teške povrede, a nakon toga je morala da primi čak 230 ml krvi zbog hematoma koje je zadobila, a podvrgnuta je i opraciji. Ljekar je rekao da nikad nije vidio tako teške povrede u čak 2.000 sličnih slučajeva.

Mladići su imali vrlo skupe advokate na suđenju, a pretpostavlja se da su ih platile njihove bogate porodice iz Italije. Prije suđenja je njihova odbrana isticala da dokazi u ovom slučaju nisu valjani i tražili su da se postupak zaustavi, prenosi Jutarnji list.

– Vidjeli ste njeno ponašanje u klubu, uživala je. Očito je bila pijana i ne sjeća se šta se dogodilo – rekao je jedan od advokata.

Tužiteljka je pak rekla da se na nadzornim kamerama vidjelo kako su se njih dvojica “dodavali” nesretnom djevojkom, a svaki ju je pritom ljubio. Orlando ju je zatim odveo u sobu za održavanje držeći je za struk, a Kostanco je stajao iza nje, takođe držeći je.

– Bila sam u sredini, između njih dvojice, nisam mogla da se izvučem. Držali su me dok sam hodala – ispričala je silovana djevojka na sudu.

Tužitelji su rekli da se na snimcima vidi i kako joj Orlando nakon svega popravlja haljinu koja je bila podignuta, kako bi je pokrio. Zatim su je odveli do ženskog WC, otvorili vrata, ubacili je unutra, okrenuli je i otrčali napolje.

– Trčali su prema izlazu iz kluba. Tamo ih je kamera snimila kako se grle i međusobno “bacaju kosku” jedno drugom, smiju se i gledaju slike na telefonu. Vidjelo se i kako gestikuliraju aludirajući na seks, pritom se smiju i čestitaju jedan drugome. To što djevojka nije bila u stanju da pristane na seks nije im bilo važno i svejedno su to učinili – čulo se na suđenju.

Djevojka je poroti rekla da se ne sjeća toga jer je oko 23 sata počela puno da pije u klubu, gdje je slavila rođendan prijateljice.

– Sjećam se da sam bila jako pijana i puno sam padala, a zatim sam bila u toaletu i previjala se od bolova, nisam htjela da izađem. Iduće čega se sjećam je da sjedim na ulici na pločniku – rekla je.

Pročitajte još: 

Policajci ga pustili pijanog na autoput, vozio suprotnim smjerom, dvoje poginulo

Odali počast preminulom kolegi

Ubila sestru i držala tijelo u zamrzivaču: Ujakova izjava baca novo svjetlo na cijeli slučaj

Nesvakidašnji prizor: Djevojka jahala konja po beogradskim ulicama

Vidović zbog pokušaja ubistva u centru Banjaluke ostaje iza rešetaka

Pješak poginuo kod Banjaluke