Hrvatska

Ubila sestru i držala tijelo u zamrzivaču: Ujakova izjava baca novo svjetlo na cijeli slučaj

  • 17.10.2019. 14:05

Iskazima dva svjedoka danas se na Županijskom sudu nastavlja suđenje Smiljani Srnec za ubistvo Jasmine Dominić.

Prva će svjedočiti komšinica Sojka Križaić, a zatim i Smiljanin ujak Dragutin Sabol. U sudnici raspravu prati i njegova kćerka. Prije početka suđenja Dragutin Sabol rekao je za Jutarnji list.

"Šta sam doživio pod stare dane? Sram me da idem među ljude. To je svinjarija. Svi su znali. Jako je dobra bila, dobra mi je bila. Dobro dijete je bila. Sav se tresem, ne umijem da se smirim", rekao je ujak optužene prije nego je ušao u sudnicu.

Dragutin Sabol medijima je na početku istrage o ubistvu izjavio kako ga je cijeli slučaj duboko potresao, da ne može ni da jede, ni da spava, a kamoli radi. O svemu nije smio mnogo da govori, otkrio je tek da su se sestre stalno svađale.

"One su se stalno svađale među sobom. Policija neka da svoje i kad bude svoje na čisto dala, ako se bude vidjelo da je to istina, ako nije, ja ću reći da svi lažu".

Na pitanje zna li on zapravo istinu, ujak odgovara "Znam je za sebe".

Upravo je ujak Sabol, zabrinut što već pet godina nema traga o njegovoj rođaci, a čuje razne priče, zatražio pomoć vidovnjaka u rješavanju slučaja u vrijeme kada od porodice još niko nije zvanično prijavio nestanak.

Kako je Jutarnji ranije pisao, upravo prema sugestiji vidovnjaka Željka Valečića ujak odlazi u policiju i kaže da će angažovati vidovnjaka. Ipak, policija prihvata kontakt sa Valečićem i poziva ga te zajedno odlaze na teren. Nije bilo rezultata. Na informativnom razgovoru ujak Drago je izjavio kako njemu tu nešto smrdi te da mu je dosta priča o Jasmini koje se nisu uklapale u karakterni profil njegove rođake.

U utorak je saslušano troje svedoka.

Romeo Kanižaj iz Belice rekao je da je sa ubijenom Jasminom nekoliko mjeseci bio u prijateljskoj vezi, a da je Smiljanu video nekoliko puta. Jednom je zatražila novac na pozajmicu, ali joj nije dao. Supruzi je priznao odnos sa Jasminom, s kojom se razišao jer veza nije imala smisla.

Dražen Palfi iz Palovca, koji je radio sa Smiljaninim suprugom Ivanom, rekao je da je Jasminu poslednji put video u septembru 2000. godine kada su se slučajno sreli u Zagrebu. Za Smiljanu je DORH izjavio da može da manipuliše ljudima, a rekao je i da je neodgovorna prema novcu te da je često išla u kladionicu. Potvrdio je i da je siguran da je 2001. na putu u Mađarsku sa porodicom Srnec vidio da Smiljana ima Jasmininu ličnu kartu.

Treći svjedok bila je Josipa Vugrinec iz Paloveca, u daljem srodstvu sa okrivljenom i žrtvom, kojoj se Smiljana povjeravala, a Jasminu je poslednji put vidjela 7. ili 8. mesecu 2000. godine kod kuće. Nije znala da je bila u vezi sa oženjenim muškarcem. Takođe je izjavila da je otac Martin Dominić favorizovao Jasminu, dok joj se Smiljana požalila na nasilje u porodici.
 

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм