MUP Srpske

Odali počast preminulom kolegi

  • 17.10.2019. 14:12

U Foči je danas održana zajednička taktičko-pokazna vježba MUP Republike Srpske, Ministarstva pravde Republike Srpske i Helikopterskog servisa Republike Srpske, a u čast preminulog pripadnika posebne jedinice policije KPZ Banjaluka Branislava Ernauta, postrojene su posebne jednice policije KPZ Banja Luka i KPZ Foča, pripadnici žandarmerije, SAJ-a, helikopterskog servisa i policijske uprave Foča, nakon čega je minutom ćutanja odata počast Ernautu.

Postrojavanju i odavanju pošte prisustvovali su direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum, direktori kazneno popravnih ustanova Republike Srpske, pomoćnik ministra pravde za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija Pero Dunjić, načelnik opštine Foča Radislav Mašić, načelnici policijskih uprava MUP Republike Srpske, predstavnici EUFOR-a i granične policije BiH. 

Ernaut se srušio tokom rekreacije u parku Mladen Stojanović u Banjaluci u utorak naveče i hitno je prebačen u UKC Republike Srpske, gdje mu je ustanovljeno pucanje aneurizme na krvnom sudu u mozgu. Na insistiranje prijatelja, prebačen je u Beograd, gdje su ljekari takođe dali sve od sebe, ali nije mu se moglo pomoći. 1. novembra, trebalo je da napuni 36 godina.

Omiljen kod radnih kolega, prijatelja i svih koji su ga poznavali, Ernaut je bio sportista i kako kažu kolege, ljudska veličina koja će svima ostati u sjećanju. Sahrana će se obaviti u subotu 19. oktobra u Lušci Palanci kod Sanskog mosta.

Pročitajte još: 

Policajci ga pustili pijanog na autoput, vozio suprotnim smjerom, dvoje poginulo

Pješak poginuo kod Banjaluke

Policajci ga pustili pijanog na autoput, vozio suprotnim smjerom, dvoje poginulo