Novi Kneževac

Težak život ubijenog Martina (17): Otac i majka ga izbacili iz kuće, nasmrt ga pretukla braća

  • 25.09.2019. 09:09

Maloljetni Martin Barna (17) iz Novog Kneževca, kojeg su nasmrt pretukla četiri brata starosti od 15 do 19 godina, imao je težak i tužan život koji se prerano završio.

Prema pričama mještana, Barna je bio dijete razvedenih roditelja i živio je u teškim uslovima. Zbog toga je, kažu, dječak često pio i u posljednjih godinu dana čak dva puta napustio dom.

"Poslije razvoda roditelja, Martin je prešao da živi kod oca, ali su se zbog alkohola često svađali. Krajem januara između njih je izbila strašna svađa i Martin je otišao da živi kod majke", pričaju mještani.

Kako kažu, Martin se ni kod majke nije zadržao dugo.

"Dolazio je pijan i nedavno su se zbog toga jako posvađali. Toliko da je intervenisala i policija. Odmah nakon toga on je otišao kod babe po ocu i posljednje noći prespavao je u njenom ambaru", kažu mještani.

Dječakov djeda ispričao je za medije da je Martin bio "dobro dijete, ali ponekad problematično".

"Policija mu je 17. jula oduzela mobilni telefon i ranac nakon što su kod njega pronašli nekakve tablete", rekao je on.

Kobne noći Martin, dječak nesrećne sudbine, krenuo je kući kroz park. Tu su ga presrela četiri brata, sa kojima je i ranije bio u sukobu, i nasmrt ga pretukla.

"Ne znam kako se oni poznaju, ali znam da su ga i ranije maltretirali. Prije mjesec dana su ga pretukli i policija je podnijela prijavu protiv jednog od njih", ispričao je Marinov djeda.

Od snažih udaraca u stomak i leđa Martinu je pukla jetra i od posljedica batina preminuo je na travi u parku centru Novog Kneževca.

Njegovo tijelo sutradan ujutru pronašla je jedna žena dok je šetala psa.

Braća ubila maloletnika

Zbog sumnje da su Martina ubili uhapšeni su M. D. (19) i Jovan D. (18), kao i dvojica maloljetnika starosti 15 i 16 godina, svi iz Novog Kneževca. Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju su tri rođena brata i njihov brat od strica.

"Nakon kraće rasprave, četvorica uhapšenih šutirala su mladića rukama i nogama, a kako je obdukcija pokazala, mladiću je od udaraca u stomak pukla jetra. Martinovo tijelo je pronađeno u parku bez vidljivih povreda", kaže naš izvor upućen u slučaj.

Uhapšenima se na teret stavlja krivično djelo ubistvo u saizvršilaštvu.

"Oni su osumnjičeni da su udarcima rukama i nogama zadali više povreda sedamnaestogodišnjem mladiću, koji je od zadobijenih povreda preminuo, a čije je beživotno tijelo pronađeno 18. septembra ove godine u parku u Novom Kneževcu", saopšteno je juče iz MUP-a.

Osumnjičeni su, navodi se u saopštenju, uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu i sudiji za maloljetnike Višeg suda u Zrenjaninu. Nakon saslušanja u tužilaštvu, njima je određen pritvor do 30 dana.

Među mještane Novog Kneževca se nakon zločina uvukao strah, kako zbog svireposti djela, tako i zbog činjenice da su ga počinila djeca. Prema njihovim riječima, Martina su prebili momci koji su bili strah i trepet u njihovom naselju. Naime, nedavno je jednom dečku "bokserom" nanio povrede u predjelu glave, a, kako kažu, i prije toga je bio poznat po nanošenju teških tjelesnih povreda.

Dobili prekršajnu kada su prvi put pretukli Martina

Policijska uprava u Novom Kneževcu i 13. avgusta ove godine podnijela je prekršajnu prijavu protiv jednog od četiri uhapšena brata zbog "učinjenog prekršaja vređanje, vršenje nasilja, pretnja i tuča."

"On se sumnjiči da je tada, nakon kraće rasprave, udario i lakše povredio sedamnaestogodišnjeg Martina Barnu. Policija je o događaju obavijestila Osnovno javno tužilaštvo u Kikindi koje se nije izjasnilo da ima elemenata za njihovo postupanje. Policijskoj stanici u Novom Kneževcu nije prijavljeno da su ova četvorica osumnjičenih tukli mladića i dan prije ubistva", kažu u PU Kikinda.

Pročitajte još:

Drama na snimanju "Šarenice": Pjevača ujela pčela, Hitna pomoć odmah reagovala

Mafija čisti svjedoke likvidacije Darka Kulića?

Nastavnik koji je osumnjičen za pedofiliju suspendovan, pa zaplakao

Teške optužbe na račun hrvatske policije: Vrućim šipkama žigosali migrante

Eksplozija bombe u autobusu koji je prevozio policajce, povrijeđeno pet osoba

Identifikovano tijelo izgorjelo u požaru kuće

Stefan došao iz Norveške da se osveti bivšoj, poludio jer je našla drugog

Karleuša se kaje što je bila nevjerna: Duško izvini što sam te varala s Vranješom

Pogledajte 10 najzgodnijih pjevačica s balkanske scene

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм