Pozadina zločina

Stefan došao iz Norveške da se osveti bivšoj, poludio jer je našla drugog

  • 25.09.2019. 07:42

Marinu Đ. (30) koju je, kako se sumnja, u ponedjeljak poslijepodne ubio Sefan G. (31) u iznajmljenom stanu u ulici Tjentište u Kotežu, pronašao je Stanko Ilić, vlasnik objekta u kojem se tragedija dogodila.

Kako je stanodavac ispričao za "Novosti", njega je pozvala Marinina sestra Vesna i rekla da se djevojka ne javlja na telefon.

"Zamolila me je da odem do stana i provjerim šta se događa. Ona joj se navodno žalila da joj nešto nije dobro... Pošto imam rezervni ključ, ušao sam u stan i u predsoblju zatekao krvavog mladića, a malo dalje i našu Marinu, koja više skoro da nije disala, niti imala puls. Dok sam živ, tu scenu neću zaboraviti", rekao je Ilić.

Vidjevši šta se dogodilo, on je o svemu obavijestio suprugu Janju, koja je pozvala policiju i Hitnu pomoć. Nažalost, za Marinu više nije bilo spasa. Izdahnula je do dolaska ljekarske ekipe, dok je Stefan koji se upucao u usta, prevezen u Urgentni centar sa teškim povredama. On se i dalje nalazi u kritičnom stanju i životno je ugrožen.

Stefan G. (31), kako se sumnja, sa dva hica iz pištolja, usmrtio Marinu Đuričić (31). Ona je živjela kao podstanar kod Ilića, koji je pored njenog tijela zatekao i mladića u nesvijesti. Navodno, poslije zločina, Stefan G. je pokušao da presudi i sebi.

O Marini Ilići imaju samo riječi hvale:

"Bila je divna devojka. Gotovo da je odrasla uz nas. Ona i sestra su iz sela kod Krupnja i bile su naše podstanarke. Skoro 12 godina Marina je bila sa nama. Vesna se u međuvremenu udala, a Marina je ostala i dalje da živi u Kotežu. Radila je kao medicinska sestra u Gradskoj bolnici i tako zarađivala za život, a i studirala je Poljoprivredni fakultet. Baš nedavno, rekla mi je: "Teto, ostala su mi samo još četiri ispita i gotovo. Diplomiraću!" Nažalost, njen san je surovo prekinut", ispričala je kroz suze Janja Ilić.

Ilići kažu da im je poznato da je Marina, svojevremeno, imala dečka sa kojim se zabavljala desetak godina. Poslije raskida, nakon veće pauze, ušla je u vezu sa Stefanom.

"On je rijetko dolazio i nismo ga poznavali dobro. Znamo iz priče da je iz Donjeg Milanovca ili Majdanpeka i da je završio za logopeda. Poznato nam je i da je prije nekoliko mjeseci otišao da radi u Norvešku. Šta se u međuvremenu dešavalo, ne znamo. Marina nije pričala detalje, a načuli smo da je blokirala Stefana na svim društvenim mrežama, da ne želi da mu se javlja na telefon i poruke", kaže Stanko Ilić.

Međutim, kako navode "Novosti", Stefan je Marinu, koja je navodno raskinula sa njim, svakodnevno zvao, uznemiravao je i slao prijeteće poruke. Zbog nekih poslova, Stefan se nedavno vratio u Beograd.

Iznajmio je automobil i nekoliko dana se vozikao ulicom u kojoj je živjela njegova bivša djevojka. Šta se, međutim, dogodilo i kako je on ipak uspio da dođe do Marine, uđe u stan i učini svirep zločin, niko ne zna.

"Kamo sreće da je bilo ko od nas znao šta Stefan radi, da prijeti Marini i da se slično ponašao i u svojoj bivšoj vezi. Svakako bismo zaštitili Marinu, prijavili ga policiji i, možda, spriječili ovu tragediju koju sam lično doživjela, jer to dijete, kao da je bilo moje", kaže Janja Ilić.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.