Loznica

Ovo su pijani vozač i mladić (17) kojeg je usmrtio

  • 12.10.2019. 21:40

Damjan R. (17) iz Klubaca kod Loznice, poginuo je u subotu, sat poslije ponoći, kada je na njega na putu u Lipničkom šoru, naletio automobil “pežo 307”, kojim je upravljao Željko M. (28), koji je u tom trenutku imao 2,32 promila alkohola u krvi.

U momentu nesreće tinejdžer je, sa još dvojicom drugara i vršnjaka Boškom L. i Stefanom G, išao magistralnim putem. Kretali su se kolovozom, jer na tom dijelu puta nema trotoara, a za sada nije poznato kako je došlo do nesreće, odnosno kojom brzinom je vozio Željko M..

Vjeruje se međutim, da je upravo alkohol jedan od uzroka nesreće, jer vozač Željko M. nije na putu uočio mladiće, te je jednog svu trojicu mladića udario. Sudeći po fotogafiji, u čiji je posjed došao “Blic”, vozač Željko M. je desnom stranom automobila udario tinejdžere. Od siline udarca branikom, koji je otpao usljed udara, Damjan R. je, pretpostavlja se, pao na haubu vozila, zatim na šoferšajbnu, nakon čega je pao na kolovoz. 

Prema nepotvrđenim informacijama, vozač Željko M se poslije udesa udaljio sa mjesta nesreće, ali se uskoro vratio. Damjanovi povrijeđeni drugovi Boško L. i Stefan G. su prevezeni u bolnicu, gdje im je ukazana ljekarska pomoć. Boško L. je poslije ukazane medicinske pomoći pušten kući, dok je Stefan G. zadržan na bolničkom liječenju.

Osumnjičenom vozaču je odmah poslije privođenja urađen alko-test koji je pokazao da u tom trenutku ima 2,32 promila alkohola u krvi, što se tretira kao teško pijanstvo. Po nalogu dežurnog tužioca, odmah mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova. Poslije isteka mjere zadržavanja, slijedi privođenje dežurnom tužiocu, koji će odlučiti da li će, za Željka M, zatražiti pritvor od sudije za predhodni postupak nadležnog suda.

Pročitajte još:

Kako su albanski lobisti pozvali svijet da osudi Nobelovu nagradu Handkeu

Preminula i baka koju je unuk Marko pretukao

Muškarac preživio samoubistvo, satima bio u vodi nakon skoka sa mosta

Državljanin BiH pao sa tvrđave, spasavala ga i Vojska Srbije

Džihadisti bježe iz zatvora, Kurdi preklinju za pomoć: "ISIS je oživio"

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина