Niš

Državljanin BiH pao sa tvrđave, spasavala ga i Vojska Srbije

  • 12.10.2019. 14:22

Danas oko 9 časova ispod tvrđave se odvijala prava drama, kada su pripadnici vatrogasne službe, policije i vojske spašavali mladića koji je najvjerovatnije pao sa tvrđave.

Zapomaganje mladića prvi su čuli pripadnici vojske koji su čuvali objekat u podnožju i oni su odmah obavijestili policiju. Policija je odmah zatržila asistenciju vatrogasaca i hitne pomoći, a oni su poziv zaprimili u 9 časova i 11 minuta, objavio je NSUživo.

Vatrogasci su najprije pokušali da mladića spase sa same tvrđave, međutim to nije bilo moguće pa je pristupljeno spašavanju iz dvorišta vojnog objekta u podnožju.

Vatrogascima je pomoć pružio “Specijalistički tim za spašavanje sa visine i vađenje iz ruševina”.

Pripadnici ovog tima su se uz pomoć alpinističkih užadi i opreme popeli do nepristučanog mjesta i spustili mladića na zemlju, gdje su ga preuzeli ljekari hitne pomoći.

Mladiću (23), inače državljaninu Bosne i Hercegovine konstatovane su kontuzione povrede kuka i on je prebačen u UC KCV na dalju dijagnostiku, rekla je za naš portal Ivana Ramović PR novosadske hitne pomoći.

Pripadnicima vatrogasne brigade i specijalnog tima, pomoć su pružili i pripadnici vojske i policije iz Petrovaradina kao i pripadnici interventne policije.

Sve okolnosti pada biće utvrđene daljom istragom.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)