Lovci pronašli tijelo

Dragan šokiran zatečenim prizorom: Moja tetka je bila neprepoznatljiva, lice potpuno izobličeno

  • 23.10.2019. 08:30

“Moja tetka je bila neprepoznatljiva. Lice potpuno izobličeno, životinje su načele određene dijelove tijela, na jednoj nozi vidjele su se koske…” Ovako priča bratanac preminule Ljubinke Ž. (84), čije tijelo pronašli lovci na jednoj njivi u prigradskom naselju Beli Potok.

Belopotočane je u nedjelju ujutru iznenadilo prisustvo policije i forenzičara, te nisi ni slutili da je nedaleko od njihovih domova pronađeno beživotno tijelo starice. Tijelo su oko 7 sati zatekli lovci u travi na ne tako pristupačnom terenu i odmah su alarmirali nadležne službe.

Ljubinkin bratanac Dragan Živković iz Belog Potoka, pozvan je na mjesto događaja da identifikuje nesrećnu ženu, nakon što su lovci, koji su inače poznavali staricu, posumnjali da je u pitanju baš ona. Dragan je za Blic ispričao da je svoju tetku jedva prepoznao jer je tijelo bilo u poodmakloj fazi raspadanja.

– Lovci su već posumnjali da se radi o Ljubinki, pa su me policajci pozvali da je identifikujem. Kada sam stigao, to je bio jeziv prizor. Moja tetka je bila neprepoznatljiva. Lice potpuno izobličeno, dijelovi tijela nestali, koske se vide – kroz suze je ispričao Dragan.

– Prepoznao sam je po patikama koje je nosila, po odjeći i drvenom predmetu koju je stalno sa sobom nosila. Ne mogu da kažem da smo bili u dobrim odnosima, niti da smo imali bliski kontakt, ona je oduvijek bila čudna žena, nedruželjubiva… Zvali smo ovih dana, ali se nije javljala. Nismo ni slutili da joj se nešto desilo, jer je ima običaj danima da se ne pojavljuje – pojasnio je potreseni muškarac.

Kako je za Blic ispričao, Ljubinka je rođena 1935. godine u maloj kući u Belom Potoku, koja se nalazi tik uz njegov porodični dom. Dragan je svoju tetku posljednji put vidio prije desetak dana.

Ljubinka sa svojim nevjenčanih suprugom skupljala je trave

– Ona je ovdje dolazila povremeno, jer je prije desetak godina prodala neku njivu i od tog novca kupila stan nedaleko od Autokomande, gdje je većinom boravila. Ovdje je dolazila jer godinama skuplja travke od kojih pravi čajeve i onda to prodaje. Kao mlađa nije bila zaposlena, a posljednjih godina živjela je od poljoprivredne penzije i od prodaje tih čajeva koje je pravila – navodi sagovornik.

Mještani kažu da Ljubinka davno bila udata i da je rodila sina, koji je još kao beba preminuo pod neutvrđenim okolnostima, što je potvrdio i sam Dragan, uz napomenu da su to priče koje je on čuo.

– Od tada se više nije udavala, a posljednjih 5 godina živjela je u vanbračnoj zajednici sa izvjesnim Zaharijem iz Sopota. Oni su živjeli u tom stanu na Autokomandi, a u Beli Potok dolazili su i skupljali travke. Tog čovjeka ne poznajem, nismo u kontaktu. Ne znam da li je saznao šta se Ljubinki dogodilo – kaže Dragan.

Njegova supruga dodaje da, iako se njihova kuća nalazi u istom dvorištu gdje i Ljubinkin skromni dom, ona je rijetko komunicirila sa bratancem i snajkom, te katkad sa Draganovom maloljetnomm kćerkom.

Pročitajte još:

Mali Stefan (1) preminuo dok je pio mlijeko, trudna majka pala i čupala kosu

Markovi organi spasli dva života: Otišao je trbuhom za kruhom u Ameriku, pa stradao u udesu

Pozvao se na kafu pa krvnički pretukao komšinicu

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.