Ilionis

Markovi organi spasli dva života: Otišao je trbuhom za kruhom u Ameriku, pa stradao u udesu

22:20, 22.10.2019.
Izvor: Blic
Marko Bošković (27) iz Obrenovca nastradao je u saobraćajnoj nesreći u Klarendon Hilsu u Ilionisu u noći između subote i nedjelje, kada je na automobil kojim je upravljao naletio pijani vozač, i to vozeći u suprotnom smjeru.

Sa njim u kolima bili su Momčilo – Moma Grujić, koji je teško povrijeđen, i njegova djevojka Laura Uribe (27), koja je preminula od zadobijenih povreda. Četvrti saputnik prošao je sa lakšim povredama, piše Blic.

Kako prenose mediji, Marko Bošković upravljao je vozilom kada se direktno sudario sa Huanom Rodeom Kruzom (25), koji je pijan vozio u suprotnom smjeru. Po dolasku na lice mjesta, hitne službe su Boškovića i Lauru odmah prevezli do bolnice, ali su oni, nažalost, ubrzo nakon toga podlegli stravičnim povredama.

Na licu mjesta je uhapšeni pijani Huan, kod koga je pronađeno nekoliko otvorenih i neotvorenih limenki piva, kao i flaša alkoholnog pića. Policajci koji su ga priveli opisali su da je bio u vidno alkoholisanom stanju.

Zbog lakih povreda koje je zadobio, prevezen je najpre u bolnicu, a zatim je uhapšen. Na teret mu se stavljaju dva krivična djela – vožnja u alkoholisanom stanju i izazivanje nesreće sa smrtnim ishodom. Huan bi, prema pisanju medija, mogao da bude osuđen na 28 godina robije, a suđenje je zakazano za novembar.

Porodica nastradalog Marka ne može da dođe sebi od šoka. Majka, otac i dvije sestre su čitavog dana primali saučešće. S tugom u glasu i suzama koje su im se slivale niz obraze ispričali su da je Marko bio vrijedan mladić koji je 2015. godine otišao u Ameriku prvi put. Uprkos velikoj borbi i odricanju, tamo je uspio. Osnovao je svoju firmu za transport, kupio tri kamiona i uredno je plaćao porez Americi iako nije imao još uvijek zelenu kartu. San mu je bio da jednog dana kupi imanje i “konja crnog kao noć" i svojima obezbijedi sve kako bi mogli bezbrižno da žive. Međutim, sudbina je htjela drugačije. Izašao je sa prijateljima iako to nije prvobitno želio i na samo 10 minuta od mjesta gdje je živio nastradao.

"Njegov prijatelj koji je sa njim bio u automobilu ispričao nam je da je Marko neposredno prije nesreće vidio jaka svjetla od farova i upitao kakva su ovo svjetla. Sekund kasnije dogodio se sudar. Marko je nakon nesreće bio svjestan, dozivao je svakog po imenu, međutim, niko se nije odazivao. Izašao je iz kola i onda je pao u nesvijest. Iako je prvobitno davao znake života, on je preminuo", u suzama pričaju njegove sestre Ivana i Mirjana. 

Kako kažu, Marko je bio mladić za primjer, vrijedan i požrtvovan. Osoba kojoj je bilo stalo do drugih. O tome svjedoči i poziv koji je porodica nastradalog mladića dobila nakon njegove smrti, gdje ih je nazvala majka jednog njegovog prijatelja iz Amerike, koja je navela da je mladić imao donorsku karticu.

"Ona nam je rekla da je Marko nakon smrti spasao dva života", pričaju sestre nesrećnog mladića. 
Kako kažu, posljednja poruka koju im je poslao njihov brat bila je prije nekoliko dana, kada je Marko tokom vožnje snimio nebo. Dok pokazuju snimak, posljednju Markovu poruku, svi do jednog brišu suze sa lica.

"Marko je tada napisao samo jednu rečenicu: "Kako je lijep ovaj svijet". Posljednji put bio je ovdje u maju, a planirao je da nakon što sredi svu papirologiju vezanu za zelenu kartu dođe da nas iznenadi. Međutim, želja mu neće ostvariti", kažu one.

Pomoć porodici nastradalog

Prijatelji nastradalog Marka Boškovića pokrenuli su onlajn prikupljanje novčanih sredstava kako bi se tijelo nesrećnog mladića dopremilo u Srbiju gdje će biti sahranjen. Porodica Bošković je nekoliko puta istakla zahvalnost prema njegovim prijateljima, a prije svega Markovom drugu, fudbaleru Filipu Đuričiću jer je uplatio sav potreban novac kako bi se Markovo tijelo dopremilo u rodnu zemlju.