Tragedija kod Apatina

Mali Stefan (1) preminuo dok je pio mlijeko, trudna majka pala i čupala kosu

  • 22.10.2019. 09:16

Jednoipogodišnji Stefan N. preminuo je u nedjelju popodne dok je pio mlijeko u porodičnom domu u Sonti kod Apatina, a sumnja se da je mališanu pozlilo zbog upale slijepog crijeva.

U trenutku kada je mališanu pozlilo u porodičnom domu pored njega je bila trudna majka Sabrina N.

– Stefan je sjedio pored majke i pio mlijeko iz dječje flašice. Međutim, u jednom momentu se zagrcnuo i počeo da krklja i da se guši. Majka je skočila, pokušala da mu pomogne, ali je bebi mlijeko krenulo na nos i usta – priča izvor iz istrage za Kurir.

On kaže da je ubrzo stigla i Hitna pomoć.

– Dežurna ekipa je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt mališana, pa je o svemu obavještena i policija, koja je obavila uviđaj. Tijelo nesrećnog djeteta poslato je u Novi Sad na Institut za sudsku medicinu, gdje će obdukcija pokazati tačan uzrok smrti. Ljekari pretpostavljaju da je ovakav ishod mogao da nastupi i od pucanja slijepog crijeva – objasnio je sagovornik.

Kako kažu komšije ove porodice, dječakov otac Kristijan N. u momentu tragedije nije bio kod kuće, već u Mađarskoj, gdje radi.

– Riječ je o veoma siromašnoj porodici, koja maltene živi od socijalne pomoći. Kristijan je otputovao u Mađarsku da radi, a Sabrina je s tri sina ostala kući. Mali Stefan je bio najmlađi, miljenik cijele porodice. Njegova braća imaju tri i četiri godine – ispričale su komšije, među kojima je bilo i onih koji su zajedno sa očajnom majkom pokušavali da ožive malog Stefana.

Kako kažu komšije, najpotresniji trenutak bio je kada su ljekari konstatovali smrt mališana.

– Ona je jadnica odmah pala i počela da čupa kosu s glave. Bilo je teško gledati tu scenu, naročito jer je Sabrina ponovo trudna. Sve vrijeme je stajala pored sinčića, jezivo i potresno – dodale su komšije.