Srpsko jedinstvo jedini garant opstanka u FBiH

  • 05.02.2020. 12:11

Udruženje protjeranih građana opštine Drvar poručilo je da treba raditi na jedinstvu srpskog povratničkog korpusa u FBiH, jer je to jedini garant opstanka Srba u FBiH.

U Udruženju postavljaju pitanje šta je pozadina namjere za smjenu načelnika opštine Drvar Dušice Runić - da li uticaj priliva sredstava iz Srbije i Srpske ili neko sa strane želi da uništi srpski korpus Drvara, Livanjskog kantona i FBiH.

"Na sredstva koja su dale Republika Srpska i Srbija ne bi se smjelo gledati kao na plijen nego kao na pomoć za opstanak i ostanak srpskog naroda u Drvaru i FBiH", ističu u ovom udruženju.

U Udruženju navode da radnje koje su preduzete uvezi sa smjenom Runićeve ne mogu donijeti ništa dobro, imajući u vidu da njen mandat od godinu dana nije mogao biti uzrok smjene, pogotovo kad se uzme u obzir da je ostalo šest mjeseci do lokalnih izbora, ali uzrokuje veliku štetu.

Veći je prioritet, smatraju u Udruženju, raspravljati o nesprovođenju odluke Ustavnog suda FBiH da prirodni resursi pripadaju lokalnim zajednicama, zbog čega drugi upravljaju tim resursima.

U saopštenju se ukazuje na snagu SNSD-a sa Miloradom Dodikom na čelu kako u Republici Srpskoj tako i na nivou BiH, kao jedinog relevantnog političkog subjekta koji može da stane u svakom momentu iza srpskog korpusa u FBiH.

Većina odbornika u Opštinskom vijeću Drvar usvojila je u subotu, 1. februara, inicijativu za opoziv načelnika opštine Dušice Runić, ali je Centralna izborna komisija BiH saopštila da se, prema zakonu, postupak opoziva načelnika ne može voditi u godini predviđenoj za održavanje lokalnih izbora.

Za opoziv Runićeve glasalo je devet odbornika iz PDP-a, Srpske napredne stranke, DNS-a, Socijalističke partije i HDZ-a 1990.

Pročitajte još:

Žele da ostanu u Srpskoj: Dario i Andrej iz Novog Grada pokrenuli vlastiti biznis

Pozlilo vozaču autobusa koji je prevozio djecu: Udario u zaštitnu ogradu

Crveno upozorenje za BiH zbog olujnih udara

Bila im je rob: Nenad i Mileva devet mjeseci držali i mučili Jelenu

Šta ne biste smjeli raditi prije seksa

Pogledajte vilu koju su kupili Megan i Hari u Kanadi

Kako da sami prekontrolišete štitnu žlijezdu?

Vic dana: Za rođendan hoću pušku!