Počelo suđenje

Bila im je rob: Nenad i Mileva devet mjeseci držali i mučili Jelenu

10:53, 05.02.2020.
Izvor: Kurir
Snežana Luković, koja zastupa žrtvu, iskoristila je priliku da zatraži od sudskog vijeća da Jelena V. dobije status posebno osjetljivog svedoka i da bude zaštićena.

Suđenje Nenadu Petroviću (36) i njegovoj supruzi Milevi Martinov (28), paru koji je juče trebalo prvi put od hapšenja da se u sudnici oči u oči suoči sa Jelenom V. (29), koju su, kako ih tereti tužilaštvo, devet mjeseci držali zatočenu kao robinju u svojoj kući kod Obrenovca, odloženo je jer se nije pojavio Petrovićev advokat.

Snežana Luković, koja zastupa žrtvu, iskoristila je priliku da zatraži od sudskog vijeća da Jelena V. dobije status posebno osjetljivog svjedoka i da bude zaštićena.

- Imamo zahtjev da joj se dodijeli status posebno osjetljivog svjedoka i da se tokom njenog svjedočenja isključi javnost. Sve ovo nju traumira, boji se, strahuje za bezbjednost i ne želi da svjedoči pred optuženima, ne želi da govori dok su oni u istoj prostoriji - rekla je advokatica, nakon čega je sudija prihvatio taj prijedlog.

Nenad Petrović i Mileva Martinov tokom iznošenja odbrane tvrdili su da je žrtva sve izmislila „jer je željela da im napakosti“. Međutim, nisu mogli da objasne zbog čega je Jelenu V. policija 16. oktobra 2018. zatekla kako spava na podu, pokrivena jaknom. U međuvremenu, Mileva Martinov je puštena iz pritvora, ali joj je izrečena mjera zabrane prilaska žrtvi.