Ministar bezbjednosti

Dragan Mektić opet demantuje sam sebe

  • 30.10.2019. 12:46

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić dematovao je navode ATV da nije odreagovao u nedjelju i nije posalo helikopter Oružanih snaga BiH da gase požar na Romaniji.

Mektić navodi da rušimo ugled njega i ministarstva na čijem je čelu, a da je reagovao u roku od dvadeset minuta kad je dobio dopis Civilne zaštite Republike Srpske. 

Međutim, ministar Dragan Mektić je prećutao činjenicu da je u nedjelju kad je zatražena pomoć, na svom tviter nalogu, sa kojeg komunicira sa medijima, napisao kako je cijeli dan pri telefonu i da ga niko nije kontaktirao u vezi helikoptera. 

Mektića je po svemu sudeći opasno naljutilo i to što je u tom tvitu konstatovao da betonira zid, a da su se tviteraši obrušili na njega jer radi na veliki pravoslavni praznik Svetu Petku.

Dan kasnije, u ponedjeljak, kad je vidio kolika se prašina digla, Mektić, opet na tviteru, priznaje da je dobio zahtjev i da je odreagovao u roku od 20. minuta od prijema zahtjeva. 

Direktor Civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović potvrdio je u ponedjeljak za ATV da je zahtjev redovnim kanalima uredno upućen u kabinet ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i da on nije odreagovao na njihovu molbu. 

Nakon toga uslijedila je salva uvreda Dragana Mektića na račun ATV koja se sa tvitera preselila i na pres konferenciju koja je održana juče.

Požar na Romaniji su pod kontrolu stavili pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske čiji su helikopteri u nedjelju i ponedjeljak gasili požar.  

Pročitajte i:

Тагови: