Lider Socijalista, sa svojim kadrovima, dogovorio da se odgodi poništavanje diplome direktoru OBA

  • 30.10.2019. 10:54

Inspektorat Republike Srpske dozvolio je odlaganje poništavanja diplome Osmanu Mehmedagiću Osmici, direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA).

ATV saznaje da je u ponedjeljak naveče održan sastanak funkcionera Socijalističke partije, Petra Đokića (ministra energetike i rudarstva) i Radenka Đurice (Komisija za koncesije) sa vlasnikom Univerziteta za poslovne studije Radovanom Klincovom.

Na tom sastanku je donesena odluka od Inspektorat Republike Srpske na čijem čelu se nalazi Danijela Batar, takođe kadar Socijalističke partije, odgodi poništavanja diplome Osmanu Mehmedagiću Osmici.

Kako ATV saznaje ovaj sastanak održan je u zgradi Univerziteta za poslovne studije u Banjaluci.

Iz izvora bliskih OBI, ATV saznaje da je Osman Mehmedagić Osmica sve resurse koje kontroliše u ovoj agenciji usmjerio kako bi diskreditovao Srđana Rajčevića, ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, koji je i javno pokrenuo priču o spornoj diplomi Osmice.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas da nije tačna informacija da je sa kadrom iz ove partije dogovorio da se odgodi poništavanje diplome direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije Osmanu Mehmedagiću Osmici.

"To apsolutno nije tačno", rekao je Đokić novinarima u Brodu.

Podsjetimo, Univerzitet za poslovne studije Banjaluka, gdje je sporna diploma stečena, putem punomoćnika je Inspektoratu podnio zahtjev za odlaganje izvršenja rješenja republičkog prosvjetnog inspektora do okončanja upravnog spora pred sudom, pokretunog protiv drugostepenog rješenja Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, a kojim je odbijena žalba Univerziteta na rješenje republičkog prosvjetnog inspektora.

U predmetnom zahtjevu se, između ostalog, navodi da bi izvršenjem pomenutog rješenja nastala šteta i štetne posljedice za Univerzitet i za Osmana Mehmedagića, te da zakonom ili drugim propisom nije isključena mogućnost odlaganja izvršenja rješenja. 

Podsjetimo rješenjem republičkog prosvjetnog inspektora, naloženo je "Univerzitetu za poslovne studije" Banjaluka da poništi diplomu Mehmedagića i oglasi je ništavom u Službenom glasniku Republike Srpske. Na rješenje inspektora blagovremeno je izjavljena žalba drugostepenom organu, koji je nakon provedenog postupka odbio žalbu kao neosnovanu. Protiv drugostepenog rješenja Univerzitet je pokrenuo upravni spor pred Okružnim sudom u Banjaluci.

Pročitajte i:

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.