Šverc 20 tona kokaina

Amerikanci tragaju za još dva Crnogorca

  • 02.07.2019.17:01

Američki istražitelji tragaju za još dva pomorca iz Crne Gore, zbog šverca skoro 20 tona kokaina koji je otkriven u Filadelfiji na teretnom brodu "MSC Gajan".

Nakon što su američki istražitelji u potpunosti pretražili teretnjak i na njemu pronašli gotovo 20 tona bijelog praha i uhapsili pet članova posade, od kojih su četiri crnogorski državljani, istraga se nastavlja. 

Policija Filedelfije sada traga za još dva pomorca koji su se dan pred otkrivanje tovara izgubili u nepoznatom pravcu.

Njima se u Filadelfiji gubi svaki trag, a vjeruje se da nisu napustili taj grad. Obojica osumnjičenih su iz Kotora, a do njihovih imena istražitelji su došli provjerom spiska zaposlenih na brodu.

Kada su na brodskim kontejnerima uočene anomalije te otkriven kokain na brodu, policija je odmah uhapsila dvojicu članova posade Ivana Đuraševića i Fonofavea Tijasagu. 

Oni su priznali da su bili angažirani na utovaru kokaina, s tim što je Fonofave Tijasagu ispričao da ga je Đurašević vrbovao za ovaj posao.

Odmah zatim, uhapšeni su i Boško Marković (37), Aleksandar Kavaja (25) i Nenad Ilić (39) iz Crne Gore i Lauli Pulu. Uz to, još desetorici članova posade istražitelji su onemogućili kretanje do kraja istrage, ali oni nisu zvanično uhapšeni, već se ispituje njihova povezanost sa spornim tovarom. Nekima od njih je bilo dozvoljeno i da razgovaraju sa svojim porodicama.

U samom vrhu šverca kokaina širom sveta nalaze se srpski i crnogorski mafijaši

FBI drži deset crnogorskih pomoraca na brodu: "Neko će ovo morati da plati glavom"

Zbog šverca kokaina uhapšena još tri Crnogorca