Rekordan ulov droge u SAD

Zbog šverca kokaina uhapšena još tri Crnogorca

11:40, 21.06.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Trojica državljana Crne Gore uhapšena su zbog sumnje da su učestvovali u pokušaju šverca više od 16 tona kokaina, koji je zaplijenjen na teretnom brodu u Filadelfiji.  

Uhapšeni su pomorci iz Kotora B.M. (37), A. K. (25) i N.I. (39), piše list Dan.

Sva trojica bili su članovi posade broda MSC Gajan, u vlasništvu jedne švajcarske kompanije, na kojem su pronađene desetine pakovanja kokaina. Osim njih, pre dva dana je uhapšen i njihov kolega Lauli Pulu.

Američki mediji su naveli da nije otkriveno koja je bila uloga četvorice novoosumnjičenih u ovom pokušaju šverca rekordne količine droge u SAD.

Ipak, naglašeno je da su nova hapšenja uslijedila nakon saslušanja dvojice članova posade koji su uhapšeni odmah nakon zaplijene narkotika. Tada su lisice na ruke stavljene državljaninu Crne Gore I.Đ. (29) i njegovom kolegi F. T.

Njih dvojica su priznali da su učestvovali u pretovaranju kokaina sa 14 čamaca na teretni brod. Durašević je za ovaj posao trebalo da dobije 50 hiljada dolara u kripto valutama.

Vrijednost oduzete droge procjenjena je na više od milijardu evra. Ovo je jedna od najvećih zaplijena droge u istoriji SAD. Ta količina kokaina mogla bi da ubije milione ljudi, rekao je američki tužilac Vilijam Meksvajn.