Marko Đurić

Zauzeli Gazivode da Tači može da se prošeta

  • 29.09.2018. 13:51

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da je upad pripadnika kosovskih specijalnih jedinica ROSU u Gazivode suprotan svim međunarodnim dogovorima i da je Srbija upozorila sve u Prištini i međunarodnoj zajednici da neće toleristi bilo kakav oblik nasilja.

Đurić je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da Srbija, u skladu sa Rezolucijom 1244, namjerava da štiti svoj narod i ne dozvoljava nasilje i ovakvo ponašanje, dodajući da ROSU nema pravo da se pojavljuje na sjeveru Kosova. 

"Ovo se desilo naočigled cele međunarodne zajednice i svi koje smo zvali i obavestili šta se desilo, ćutali su. Nema odgovra ni iz EU ni iz NATO-a", rekao je Đurić. 

On je naglasio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa svjetskim zvaničnicima prenio da ovakva vrsta ponašanja nije prihvatljiva. 

Đurić je potvrdio da je Vučić naredio načelniku Generalštaba Vojske Srbije i ministru unutrašnjih poslova da preduzmu mjere i radnje iz svoje nadležnosti i podignu najviši nivo borbene gotovosti.

Specijalci ROSU zauzeli Gazivode

Vučić naredio najvišu borbenu gotovost 

On je naveo da je Vučić se nalazi na posebnoj lokaciji gdje ima sastanak sa načelnikom Generalštaba vojske Srbije i sa ostalim vojnim i policijskim zvaničnicima. 

"Poznajući prilike i dosadašnje delovanje predsednika Vučića, mogu samo da kažem da će državne institucije Srbije i vojno i policijsko rukovodstvo biti spremni da preduzme mere i radnje iz svoje nadležnosti u skladu sa Rezolucijom 1244 i zaštiti svoj narod", rekao je Đurić. 

On je podsjetio na raniju izjavu Vučića da Srbija želi mir i kompromis, ali da nikada neće dozvoliti nikakav teror niti nasilje nad srpskim narodom. 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.