Drama na Kosovu

Specijalci ROSU zauzeli Gazivode

  • 29.09.2018. 13:20

Pripadnici kosovske specijalne jedinice ROSU ušli su u Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, u neposrednoj blizini brane i vještačkog jezera "Gazivode", javili su beogradski mediji.

Mediji navode da je akciju izvelo 60 naoružanih specijalaca ROSU, koji su opkolili jezero i vezali zaposlene u hidrocentrali. 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je policija u stanju najviše pripravnosti. 

"Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti", naveo je Stefanović. 

On je dodao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mjere koje država bude naložila. 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić obratiće se danas medijima, a tema konferencije nije najavljena. 

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović oglasio se povodom napada specijalaca ROSU na Gazivode.

"Povodom napada Albanaca na sjever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično djelo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti. Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mjere koje država bude naložila", navodi se u saopštenju.
 

Тагови: