Sastanak Dodik-Gojković

Bliska saradnja Srbije i Srpske

  • 05.09.2018. 14:18

U Banjaluci je održan sastanak predsjednika Srpske Milorada Dodika i premijerke Željke Cvijanović sa predsjednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković.

Dodik je rekao da je Srbija veoma prisitna u Srpskoj, te izrazio zahvalnost za pomoć.

"Naša saradnja nije više samo saradnja zagrljenje braće. Srbija nam je pomogla da gradimo puteve, škole, vrtiće... U svakom mjestu ili gradu imamo objekte koji će se zvati Srbija. U tom pogledu, otvaramo i bolnicu u Istočnom Sarajevu koja će se zvati Srbija", istakao je on.

Dodik je rekao da je danas razgovarano i o formiranju komisije koja će ispitati posljedice NATO bombardovanja u Srbiji Srpskoj.

Podsjetio je da su parlamenti Srpske i Srbije dogovorili formiranje zajedničke komisije.

Gojkovićeva je rekla da je na današnjem sastanku razgovarano o mnogo tema od obostarnog interesa. Izrazila je zadovoljstvo zbog posjete Banjaluci i potpisivanja memoranduma o saradnji dva parlamenta.

"Sve ovo pokazuje koliko je bliska naša saradnja u svim oblastima. Razgovarali smo o političkim pitanjima, važnim za Republiku Srpsku i Srbiju, izbornoj kampanji i ulozi našeg parlamenta u izbornom procesu", istakla je Gojkovićeva.

Još pročitajte: Uskoro zajednička komisija Parlamenata RS i Srbije FOTO

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.