Ljubomir Kića Marković

Sahranjen vođa Grobara

  • 06.11.2019. 12:01

Vođa navijačke grupe Alkatraz koji je u petak ubijen na Pašinom brdu sahranjen juče na Novom groblju u prisustvu više stotina ljudi.

Ljubomir Kića Marković (39), jedan od vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz koji je ubijen u petak u Ulici Grčića Milenka u Beogradu, sahranjen je juče na Novom groblju u prisustvu više stotina ljudi.

Podsjetimo, napadač, koga su snimile sigurnosne kamere, ispalio je više hitaca u Markovića pošto je on izašao iz balon za fudbal, a navodni motiv ubistva mogao bi da bude borba za prevlast na Partizanovoj tribini.

"Svi znaju da je Kića imao težak život i borio se s majkom i ujakom. Rođen je u centru grada, ali se preselio na Karaburmu. Trenirao je košarku i čitav život posvetio sportu".

Najviše na svijetu je volio svoju suprugu Danijelu i kćerkicu, takvu ljubav oca prema djetetu niko nije vidio, kad je on onako ogroman uzme u naručje kao veliki meda. Stiglo nam je i pismo, pjesma, koju je neko posvetio našem Kići", govorio je prijatelj dok su okupljenima lile suze, pa počeo da čita. Ne budite generala, pustite ga neka spava - stih je potresne pjesme u kojoj se navodi i da „ne napadaju vuci, nego zmija iz daleka“.

Pored navijača Partizana na sahrani su bili prisutni i zvezdaši koji su željeli da se oproste od Markovića. Nakon govora koji je sveštenik održao na grobu navijači su upalili bijele i crne dimne bombe, pa je dim gotovo prekrio Novo groblje, i zapjevali jednu od pjesama omiljenog kluba.

"Ti nikad nećeš biti sam, tu je tvoja armija, ja volim Partizan, za njega život ću da dam", orilo se grobljem.

Podsjetimo, ubrzo nakon ubistva pojavio se i video-snimak likvidacije, kojoj je svjedočilo nekoliko osoba.

Pročitajte još: