Novi detalji drame na Voždovcu

Policajac Bratislav (42) potegao pištolj zbog razvoda

  • 20.11.2019. 08:14

Policajac Bratislav S. (42), koji se u ponedjeljak nakon svađe sa suprugom Jelenom zaključao u stanu u Ulici vojvode Vlahovića na Voždovcu, u srijedu će biti saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Na teret mu se stavlja krivično djelo nasilje u porodici, a pošto bude iznio odbranu znaće se da li će mu biti određen pritvor. 

Prema informacijama Novosti, Bratislav će zbog svega što je uradio biti suspendovan s posla.

- Znamo ih kao vrijedne i normalne ljude, u šoku smo zbog svega što se desilo, jer do sada nismo čuli nikakvu buku i svađu iz njihovog stana. Imaju divno i vaspitano dijete koje ide u šesti razred - kaže, za "Novosti", jedan od komšija dan poslije incidenta.

Stan u kom živi porodica policajca u utorak je bio prazan, oni su se u ovu zgradu doselili iz Prokuplja.

- Bratislav i ja smo prijatelji i ponekad se družimo. Nisam mogao da povjerujem da je on akter ovog događaja. Uvijek se prema svima u zgradi odnosio drugarski i sa poštovanjem - iznenađen je žitelj ovog dijela Beograda sa kojim su razgovarale Novosti.

Bratislav se, prema nezvaničnim informacijama, neko vrijeme svađao sa ženom, zbog čega je često odlazio od kuće. Dan prije incidenta ona mu je navodno rekla da želi da se razvede, što je dovelo do nove svađe, da bi zatim u ponedjeljak ujutro došlo do potpune kulminacije.

Jelena je, prema priči očevidaca, bosa istrčala iz stana, držeći njihovo dvanaestogodišnje dijete za ruku i dozivajući pomoć, dok se Bratislav zabarikadirao u stanu. Povremeno je izlazio na terasu sa službenim pištoljem u ruci, prijeteći novinarima i stanarima naselja. Poslije pregovora sa policajcima, Bratislav se predao kolegama, dao im pištolj i, navodno, rekao da ni sam ne zna šta mu je bilo.

OBIJALI VRATA

Poslije višečasovnog ubeđivanja pregovaračkog tima MUP, koji je ubjeđivao Bratislava da se preda i odloži oružje, pripadnici policije su bili prinuđeni da oštrije reaguju. Nezvanično, u akciju su krenuli sa takozvanim ovnom i uspjeli da obiju vrata stana u kom se Bratislav zatvorio.

Pročitajte još:

Dobio dozvolu da posjeti bolesnog sina, pa pobjegao kroz prozor

U ratu je pucao na rođenog brata, razbio ćiriličnu tablu u Vukovaru

Opljačkan kazino, radnik obezbjeđenja pucao prema razbojniku

Iz kamiona ispale gajbe sa pivom

Ubijen sin bivšeg predsjednika Njemačke