Barajevo

Oglasila se majka djevojčice koju su tukli ispred škole

12:00, 14.09.2019.
Izvor: Telegraf.rs
Dan nakon što se pojavio snimak jezivog vršnjačkog nasilja u Barajevu, na kom se jasno vidi i čuje kako se djevojčice iživljavaju nad svojom vršnjakinjom udarajući joj šamare, majka maloljetne žrtve skupila je snagu da progovori.

Vidno potresena, zahvalila je svima koji su bar stali u odbranu njenog djeteta.

Nažalost, djevojčicu su zaštitili komentarima samo oni ljudi koji su odgledali video. Oni koji su stajali oko nje u trenutku nasilja, bili su samo nemi posmatrači. A to su njeni vršnjaci, drugari. Dok se djevojčica tresla od straha i plakala, oni su se smijali i dobacivali joj.

"Htjela bih da se zahvalim svima koji su osudili nasilje. Na snimku je moje dijete. Ne mogu vam opisati kako se osjećamo i koliko je sve ovo teško. Snimak nisam mogla da odgledam i neću moći. Preteško je" rekla je majka maltretirane djevojčice za Kurir.

"Zahvalna sam svima koji su ovo objavili da se konačno stane na put vršnjačkom nasilju koje se svuda gura pod tepih. Najteže mi je kao roditelju što je to moje dijete. Svakom bi bilo. Ali sam neizmjerno zahvalna policiji koja je u veoma kratkom periodu reagovala na zavidnom nivou. Samo ću reći da su svi zgroženi ovim što se desilo i da će nasilnici biti kažnjeni kako zaslužuju" dodala je ona.

Forum srednjih stručnih škola: “Agresivnost kod djece sve veća”

"Agresivnost kod djece je sve veća i veća, u svakoj srednjoj školi ima guranja, psovanja…" kaže Milorad Antić, predsjednik Foruma srednjih stručnih škola, komentarišući jučerašnji incident u Barajevu.

Zanimljivo je i da je, prema Antićevom iskustvu, agresija izraženija kod djevojčica.

"Škola je izgubila vaspitnu ulogu, koju bi trebalo da im apored obrazovne", kazao je on za Blic.

Podsjećanja radi, dvije djevojčice (14) snimljene su kako u dvorištu škole u Barajevu tuku i iživljavaju se nad svojom vršnjakinjom, udarajući joj naizmjenično šamare. Za sve to vrijeme druga djeca se smiju, pa čak i nasilnice.

Žrtva i jedna od nasilnica učenice su prvog razreda Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilna djevojčica iz jedne srednje škole sa Zvezdare.

Pročitajte još: 

DNK na noktima Jelene Marjanović upoređivali čak i sa mrtvaca

Novi incident u Banjaluci: Instruktor istjerao ispitivača iz auta

Bojan Tomović promijenio vjeru i ime

Završila fakultet u Banjaluci sa prosjekom 9,23: Do posla stopira 125 kilometara

Šamaraju vršnjakinju dok druga djeca gledaju

Pronašla muža s ljubavnicom, polila ga benzinom i zapalila

Iskasapljen zet Nataše Bekvalac