Otišao na rad

Marka (22) je iz smrskanog auta izvlačio očevidac: Plakao sam i ruke su mi bile krvave

  • 09.11.2019. 11:02

Marko Zdravković (22) iz Brestovca kod Leskovca poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u noći između srijede i četvrtka na autoputu nedaleko od Nirnberga u Njemačkoj. Prema prvim informacijama, njegov šef (27) upravljao je automobilom kojim su udarili u kamion i on je na mjestu ostao mrtav, a Marko je podlegao teškim povredama dva sata kasnije u bolnici.

Vozač BMW-a je, prema pisanju njemačkih medija, vozeći putem klizavim od kiše u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i zakucao se u kamion sa zadnje strane. Staklo je bilo rasuto po cijelom putu. Vozač i njegov saputnik ostali su zaglavljeni u smrskanom automobilu.

Mladićima je nakon stravične nesreće prvi u pomoć pritekao Stefan Frike, video novinar koji se zatekao na putu između Najla i Nirnberga, pišu njemački mediji. Kako je ispričao za lokalni portal “Infranken”, odmah pozvao hitne službe i pritrčao da pomogne. Kada je vidio da vozač ne daje znake života, pokušao je da pruži pomoć suvozaču, dok su vozila prolazila pored njih.

"Uhvatio sam se za glavu - niko se nije zaustavio. U nekom trenutku stigle su hitne službe, a do tada je oko 40 vozila jednostavno prošlo. Niko se nije zaustavio. Ruke su mi bile krvave i potekle su mi suze. Ne razumijem šta je to sa ljudima", priča Frike.

Vozač BMW-a je poginuo na licu mjesta, pišu njemački mediji, a Marka Zdravkovića su hitne službe prevezle u bolnicu gdje su se ljekari borili za njegov život, ali nisu, nažalost, uspjeli da ga spasu. Vozač kamiona (46), sa kojim se sudario BMW je poljski državljanin, i on nije povređen.

Markova porodica u Brestovcu danas je saznala za stravičnu tragediju.

"Otišao je da radi tamo na građevini prije desetak dana, porodica i prijatelji su u šoku, otišao je za boljim životom, a strašna sudbina ga je zadesila. Strašno je to što se dogodilo. Bio je izuzetno dobar i vrijedan mladić. Pokušali su da ga spasu, ali je preminuo poslije dva sata u bolnici. Te kobne noći se vraćao sa posla zajedno sa kolegom koji mu je ujedno i gazda bio, na žalot i jedan i drugi su vrlo mladi i život je bio tek bio pred njima - ispričao je “Blicu” izvor blizak porodici.

Pročitajte još:

Automobilom se zabio u zid hotela, vatrogasci rezali lim

Groblje im kao druga kuća: Zbog pijanog vozača Radovan ostao bez kćerkice i oca

Milan (22) otišao u Njemačku prije 10 dana da radi, danas ga vraćaju u kovčegu

Komunalci pronašli minu u kontejneru

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина