"Groblje nam je kao druga kuća"

Zbog pijanog vozača Radovan ostao bez kćerkice i oca

  • 09.11.2019. 08:01

“Pokušavamo da živimo normalno koliko-toliko, odlazimo na posao. Svaki dan odlazimo na groblje, koje nam je, kako kaže supruga, postalo kao druga kuća.”

Ovako za Blic govori Radovan Ćirić, koji je u saobraćajnoj nesreći 15. septembra izgubio oca Vojina (77), a dvije nedjelje kasnije i desetogodišnju kćerku Dajanu u bolnici. Zbog sumnje da je pijan naletio na njihov auto svojim “audijem A4”, uhapšen je Vladimir P. (32) iz Inđije.

Porodica Ćirić juče je dala 40-dnevni pomen djevojčici.

– Prije dvije nedjelje dali smo pomen djedi, sada njoj. Svaki dan smo na groblju, jer nam nekako bude lakše kad odemo da obiđemo kćerkin i grob mog oca… – kaže Radovan sa tugom u glasu.

Osvrćući se na istragu kobne saobraćajne nesreće, on dodaje da je Vojinu Ć. produžen pritvor do 15. novembra, kao i da se čekaju nalazi saobraćajnih vještaka i odbukcioni nalazi, te da se saslušavaju svjedoci.

– Očekujem da čovjek koji ih je ubio dobije maksimalnu kaznu propisanu zakonom. Ipak, koliko god da dobije, nama njih ne može vratiti, ali osjetićemo barem da postoji neki djelić pravde – dodaje Radovan.

Podsjećanja radi, saobraćajna nesreća dogodila se u nedjelju 15. septembra na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog i Branka Radičevića u Inđiji, kada se “audi A4” kojim je upravljao Vladimir P. sudario sa “renoom klio” u kojem su se nalazili Vojin Ćirić i njegova unuka. Prvi rezultati istrage pokazali su da je do nesreće došlo kada je Vladimir P. na raskrsnici prošao na crveno svjetlo i tom prilikom udrario u lijevu bočnu stranu “renoa”. Vojin Ćirić je stradao na licu mjesta, dok je njegova unuka, koja je sjedila na zadnjem sjedištu, preminula dvije nedjelje kasnije u bolnici. Ovoj stravičnoj nesreći prisustvovalo je više ljudi zaposlenih u okolini raskrsnice, koji su i dalje prestravljeni zbog onoga što su vidjeli, a koji su pritrčali u pomoć ljudima.

– Ne biste vjerovali kakav je to udarac bio. Prašina se digla do centra, “reno” je od siline udarca letio još 50 metara, a “audi” je nastavio pravo i probio bankinu. Odmah sam pritrčao ljudima u “renou”, u isto vrijeme pritrčala je i djevojka koja je radila na pumpi. Vidio sam da vozač ne daje znake života, ali tek kada mi je radnica sa pumpe rekla, vidio sam da je pozadi djevojčica… – ispričao je jedan od očevidaca tragedije.

Pročitajte još:

Sudar na auto-putu, sedmoro povređenih

Tragali za roniocem, poslije našli njegovu ruku sa burmomo u stomaku ajkule

U Srpskoj ove godine poginula 101 osoba

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.