Lepoglava

Izbo trudnu Kristinu 88 puta, a na sudu plakao

  • 09.12.2019. 15:35

Nikada nisam namjeravao Kristini oduzeti život. Svjestan sam da sam uništio i živote dvije porodice, njene i svoje i kajem se i kajaću se dok sam živ, rekao je David Komšić. 

Videolinkom iz Sudnice u Lepoglavi pratio je sjednicu trećeg stupnja Vrhovnog suda na kojoj se odlučivalo o žalbama na presudu kojom je nepravomoćno osuđen na 25 godina zatvora zbog teškog ubistva trudne Kristine Krupljan (18).

Dok se obraćao sudskom vijeću u sudnici su plakale i njegova majka Olivera i majka ubijene Kristine, Vesna.

- Ja se cijelog događaja i ne sjećam, a nakon tog tragičnog događaja poduzeo sam sve radnje kako bi se Kristini pokušalo pomoći. Svakim danom mi je sve teže nositi se s tim što sam Kristini oduzeo život. Djevojci koji sam volio i koja mi je bila sve u životu - kroz suze je govorio Komšić. Do tog trenutka sjednicu je pratio pognute glave pogleda usmjerenog u pod.

Podsjetimo, David Komšić nepravomoćno je osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva. Djevojci Kristini Krupljan (18), koja je u to vrijeme bila trudna s drugim, nanio je 88 rana nožem. Pet rana bilo je smrtonosno, četiri ubodne rane u vrat te jedna u prsa, koja je Kristini povrijedila srce i pluća. Osim toga, Kristina je imala i obrambene povrede, iz kojih je vještakinja zaključila da smrt nije nastupila trenutno i da je žrtva patila. I tragovi njenih tenisica na staklu automobila govore da se pokušavala poduprijeti nogama i oduprijeti napadu.

Kristinina majka Vesna Krupljan nakon sjednice je rekla da očekuje da mu se vrati kazna od 30 godina ili da mu još povećaju kaznu.

- Samo da ju ne smanje. I da se ne vrati na početak jer se to više ne može podnijeti, ni psihički ni fizički - kratko je komentirala.

Davidove suze nisu je ganule. Plakao je i prošlog puta kad se javio iz Lepoglave. 

Pročitajte još:

Slagala da je umrla: Ljudi došli na sahranu i zatekli je živu

Blizankinje (4) se same izvukle iz automobila koji se survao niz nasip

Nezapamćen zločin: Jovo (26) godinama silovao maloletnu sestru

Rajaner ukida letove od Stokholma ka Banjaluci

Mladić (24) bez vozačke dozvole izgubio život na motoru

Mostarke u Banjaluci nudile seksualne usluge preko interneta

Otkopao tijelo učiteljice, pa njenoj kćerki slao bizarne poruke

Policajac poginuo u stravičnoj nesreći

Djevojka porijeklom iz BiH optužena za uvoz droge u bocama čilija

Radnice zatvorile staklena vrata, lopov iz sve snage udarao da pobjegne

Тагови: