Direktor Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža

Lakše povrijeđeni đaci iz RS smješteni u dvije bolnice

  • 14.09.2018. 11:39

Direktor Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" Branka Kovačević potvrdila je za ATV da je poginuo suvozač u autobusu koji je na ekskurziju vozio učenike ovog centra.

Prema njenim riječima stradali vozač je iz Kiseljaka. 

Kovačevićeva je navela da je povrrije]eno 12 djece, ali da niko nema teže povrede, te da su djeca mještena u bolnicu na preglede gdje se trenutno i ona nalazi. Đaci su, kako je rekla,smješteni u dvije bolnice.

Ljekari su, navodi, rutinski pregledali djecu i zaključili da se radi o ogrebotinama i manjim povredama tko da su srećom djeca dobro prošla.

"Prema informacijama kojim raspolažemo, autobus je udario u kamion. Ključno je da su djeca dobro. Tragedija jeste da je suvozač nastradao", rekla je Kovačevićeva. 

Direktor Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" zamolila je roditelje za strpljenje. Učenici Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" otputovali su na ekskurziju Italija-Francuska-Španija. 

Do sudara je došlo u okolini Breše. Kako ATV saznaje, na eksurziju su išla tri autobusa jedan iza drugog. Jedan od njih se frontalno sudario sa šleperom, a u njemu se u trenutku nesreće nalazilo 47 učenika i tri profesora.

Kovačević ističe da im se još niko nije obratio iz Ambasade ili Generalnog konzulata BiH u Italiji, ali kaže da još nije sigurna da li će im pomoć biti potrebna.

Ona je navela da je drugi autobus iz RS već krenuo za Italiju.

Radnik u Generalnom konzulatu BiH u Milanu Boriša Buha rekao je da je konzulat jutros dobio informaciju oko 8.30 časova da se dogodila sabraćajna nesreća na putu A21 u okolini Breše u kojoj je autobus udario u drugo vozilo.

On je dodao da je vicekonzul već otišla u pravcu nesreće i da će više informacija biti za dva do tri časa. 
 

Autobus koji je prevozio srednjoškolce iz BiH sudario se jutros s kamionom u Italiji prilikom čega je jedan od vozača autobusa poginuo, dok je najmanje 12 djece povrijeđeno.

 

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина