Nesreća u Italiji

Đaci iz Istočne Ilidže lakše povrijeđeni FOTO

  • 14.09.2018. 10:18

Autobus koji je prevozio srednjoškolce iz BiH sudario se jutros s kamionom u Italiji prilikom čega je jedan od vozača autobusa poginuo, dok je najmanje 12 djece povrijeđeno, javljaju italijanski mediji.

Kako je za ATV potvrdila direktor Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" Branka Kovačević poginuo je suvozač u autobusu koji je na ekskurziju vozio učenike ovog centra.

 

Prema njenim riječima stradali vozač je iz Kiseljaka. 

Kovačevićeva je navela da nema teže povrijeđene djece i da su smještena u bolnicu na preglede gdje se trenutno i ona nalazi.

Ljekari su, navodi, rutinski pregledali djecu i zaključili da se radi o ogrebotinama i manjim povredama tko da su srećom djeca dobro prošla.

"Prema informacijama kojim raspolažemo, autobus je udario u kamion. Ključno je da su djeca dobro. Tragedija jeste da je suvozač nastradao", rekla je Kovačevićeva. 

Direktor Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" zamolila je roditelje za strpljenje. Učenici Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" otputovali su na ekskurziju Italija-Francuska-Španija. 

Do sudara je došlo u okolini Breše. Kako ATV saznaje, na eksurziju su išla tri autobusa jedan iza drugog. Jedan od njih se frontalno sudario sa šleperom, a u njemu se u trenutku nesreće nalazilo 47 učenika i tri profesora.

Kovačević ističe da im se još niko nije obratio iz Ambasade ili Generalnog konzulata Bih u Italiji, ali kaže da još nije sigurna da li će im pomoć biti potrebna.

Ona je navela da je drugi autobus iz RS već krenuo za Italiju.

Italijanski mediji navode da je autobus udario u kamion, te da je u nesreći učestvovao još jedan automobil. Neposredno nakon nesreće na lice mjesta stiglo je nekoliko vozila hitne pomoći, a  nakon toga i vatrogasci i policija. Povrijeđeni su prebačeni u bolnicu. I italijanski mediji navode da niko od povrijeđenih nije životno ugrožen.

Auto put A21 ka Breši od jutros je zatvoren za saobraćaj.

 

(foto giornaledibrescia.it)

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)