Bežanijska kosa

Došao da posjeti majku, pa hvatio doktoricu za kosu, oborio je i vukao po podu

  • 12.10.2019. 17:58

Osoblje koje je prisustvovalo napadu na doktorku u koronarnoj jedinici Kliničko-bolničkog centra "Bežanijska kosa" još je u šoku zbog nemilog događaja od prije dva dana.

Nasilnik, četrdesetdvogodišnji A. P, koji je prekjuče tokom posjete majci u koronarnoj jedinici Kliničko-bolničkog centra "Bežanijska kosa" napao ljekarku uhapšen je po nalogu Trećeg tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, piše "Politika".

Njemu je dežurni tužilac odredio zadržavanje od 48 sati, nakon čega će se naći na saslušanju u tužilaštvu. Povrijeđena doktorka juče nije došla na posao, a medicinsko osoblje koje je prisustvovalo nemiloj sceni još je u šoku.

Došao da posjeti majku, pa napao ljekarku

Napad se dogodio prekjuče u popodnevnim satima kada je A. P. došao da posjeti majku koja se tu liječi poslije srčanog udara i zahtjevao od doktorke da joj izvadi braunilu iz ruke. Kada je ona to odbila posjetilac je postao nasilan, povukao je doktorku za kosu, potom je oborio na pod i vukao.

Kako piše "Politika", u klinici cijela ekipa medicinara koja je bila u popodnevnoj smjeni nalazi se pod velikim stresom zbog ovog incidenta.

Medicinska sestra koja je radila u timu sa napadnutom doktorkom pije lijekove za smirenje, mada nije bilo lako ni pacijentima koji su gledali šta se dogaža pa je jedan od njih sa tek preležanim infarktom srca skočio iz kreveta da bi odbranio medicinare od nasilnika.

"Naš sveštenik ti je zabranio da se liječiš!"

"Nisu tačne informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da je taj čovjek bio nezadovoljan zbog liječenja majke koja se u bolnici nalazi zbog infarkta. On je došao sa zahtjevom da ona prekine liječenje, čak je imao i raspravu sa majkom tokom koje joj je rekao 'Naš sveštenik ti je zabranio da se liječiš!' Mislimo da nisu tačne priče da se to dogodilo zbog toga što su oni navodno pripadnici Jehovinih svjedoka, jer, i ranije su se ovdje liječili pripadnici te sekte ali nikada nisu odbijali liječenje, već samo nisu željeli da dobiju tuđu krv infuzijom" objašnjavaju ljekari u KBC "Bežanijska kosa".

Čim je ušao u bolnicu, sada uhapšeni čovek, je od doktorke zahtijevao da više ne liječi njegovu majku, a kada ona nije htjela da joj izvadi braunilu iz ruke - on joj se fizički suprotstavio.

"Riječ je o veoma krupnom čoveku, a kako je ljekarka sitnije građe i mršava, bilo mu je lako da je zgrabi za kosu i vuče po podu. Bukvalno joj je počupao kosu sa glave. Osuđujemo ovakvo nasilje i zadovoljni smo brzom intervencijom policije. Iako je činjenica da s vremena na vrijeme bilježimo napade na zdravstvene radnike, ovako rupan incident nikada kod nas nije zabilježen", dodaju za "Politiku" u KBC "Bežanijska kosa".

Podsjećamo da je 2016. godine u ovoj bolnici osamdesetogodišnji pacijent Z. P. u toaletu Odeljenja za endokrinologiju Kliničko-bolničkog centra "Bežanijska kosa" napao medicinsku sestru M.K. koja je zbog ovog incidenta morala da ode na bolovanje kako bi se oporavila.

I u drugim zdravstvenim ustanovama, nažalost, bilježeni su prethodnih godina napadi na medicinare. Godine 2010. u sali za reanimaciju Kliničkog centra Srbije ujak pacijenta je fizički napao doktorku I. J. koja je zadobila prelom nosa i čašice kolena, a iste godine je nepoznati čovjek napao na Novom Beogradu ekipu Hitne pomoći u Zemunu.

Dvije godine ranije suprug pacijentkinje je pretukao doktorku u jednom domu zdravlja jer njegovu ženu nije odmah primila u ordinaciju, a nekako u isto vrijeme nervozni pacijent je napao cijelu smjenu medicinskih sestara u Kliničko-bolničkom centru "Zvezdara", udarao ih telefonom i gurao u ormar.

Pročitajte još:

Marko (27) urlao da je Isus, pa ubio majku golim rukama

Muškarac preživio samoubistvo, satima bio u vodi nakon skoka sa mosta

Državljanin BiH pao sa tvrđave, spasavala ga i Vojska Srbije

Tinejdžera (17) usmrtio vozač sa 2,32 promila alkohola u krvi

"Dječak leptir" izgubio bitku za život

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.