Novi Sad

Čula se eksplozija, a onda pakao: Vojislav (48) i Đorđe (62) pronađeni mrtvi na zgarištu fabrike

  • 07.07.2020. 20:25

Vojislav Nedić (48) i Đorđe Bojić (62) nađeni mrtvi na zgarištu firme "Koteks viskofan" nakon što je u jednoj od hala buknula vatra.

Novosađani Vojislav Nedić (48) i Đorđe Bajić (62) nastradali su u stravičnom požaru koji je juče oko devet sati izbio u fabrici "Koteks viskofan" u Primorskoj ulici u Novom Sadu, dok se jedan muškarac (40) nagutao dima.

Vatra je buknula u jednoj od hala fabrike, koja je u vlasništvu španske firme koja se bavi proizvodnjom kolagenih omotača za mesnu industriju, a kako su ispričali radnici koji su uspjeli da se spasu, prije požara začula se snažna detonacija.

- Prvo se čulo nešto kao strujni udar, nakon čega je uslijedila eksplozija. Svi smo odmah pobjegli napolje da spasemo živu glavu. Kada smo izašli, shvatili smo da nam nema dvojice kolega.

Pomislili smo da su tu negdje, da od gužve ne možemo da ih nađemo. Nadali smo se da je sve u redu, ali, nažalost, kasnije smo čuli šta se desilo. Strašno - ispričao je jedan radnik. Uzrok požara još uvek se ispituje, a ispituje se da li je u pitanju kvar na instalacijama. - Ništa ne znamo.

Dim je pokuljao, vatra je počela da se širi. Mi smo mahnito izlazili... Mnogo vatrogasaca je došlo da gase požar, a kada su ugasili plamen, našli su tijela dvojice kolega.

Ne znamo kako nisu uspjeli da izađu, vjerovatno se nisu snašli u trenutku, ipak se sve to brzo izdešavalo.

Moguće je da ih je dim ošamutio i da su zato nastradali - rekli su uznemireni radnici. Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć juče su rekli da je jedan radnik prevezen u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

- Intervenisale su dvije ekipe. Ljekari su zatekli dve osobe bez znakova života i mogli su samo da konstatuju smrt. Još jedan muškarac je hitno prebačen u bolnicu zbog prevelike izloženosti dimu - rekli su iz Hitne pomoći.

U gašenju požara je, kako su saopštili iz MUP, učestvovalo 20 vatrogasaca-spasilaca sa osam vozila, a na lice mjesta bile su upućene i dvije cisterne sa vodom JKP "Gradske čistoće". Požar je ugašen posle skoro tri sata. Pokušali smo juče da stupimo u kontakt sa zvaničnicima firme.

(Telegraf)

Pročitajte još:

Milica je nakon skoka s 11. sprata dobila fresku i bolnu posvetu patrijarha

Zdravko Čolić je posvetio pjesmu Milici koja se ubila da bi izbjegla silovanje

Dječak u kritičnom stanju nakon što su ga zapalili drugari iz škole

Zdravko Čolić je posvetio pjesmu Milici koja se ubila da bi izbjegla silovanje

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.