Polili majicu benzinom

Dječak u kritičnom stanju nakon što su ga zapalili drugari iz škole

  • 05.09.2019. 10:20

Dječak od osam godina iz Ukrajine se poslije nekoliko operacija nalazi na intenzivnoj njezi u kritičnom stanju poslije brutalnog napada blizu njegovog doma.

Osmogodišnjak iz Ukrajine bori se za život nakon što su ga krajem avgusta malo starije siledžije iz škole polile benzinom i zapalile. 

Kiril J. se, kako prenose lokalni mediji, igrao napolju blizu kuće kada ga je napala grupa djece. Oni su mu polili majicu gorivom i zapalili. 

Ljekari su morali da mu uklone dijelove kože s glave, ruku, trupa i kukova, a poslije 10 dana borbe i dalje je životno ugrožen.  

"Činimo sve što možemo da ga održimo u životu. Svjestan je i može da priča, ali su njegove povrede teške", rekao je doktor iz regionalne dječije bolnice u Dnepru. 

Dječak je zadobio teške opekotine na 35 posto tijela. 

Majka dječaka koja sve vrijeme provodi uz bolničku postelju sjeća se kako su djeca utrčala unutra dok je kuhala ručak i rekla joj da je Kiril povrijeđen. 

"Istrčala sam napolje i vidjela mog sina kako leži na zemlji. Koža na stomaku i nogama mu je bila strašno izgorjela. Rekao mi je da su mu to uradili namjerno, iz čista mira. To nisu djeca, već čudovišta",kaže Evgenija J. 

Policija je pokrenula istragu zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, a napadači su identificirani i saslušani. Osumnjičeni tvrde da je sve bio nesretan slučaj i da nisu htjeli da zapale dječaka, saopćeno je iz policije. 

Ako budu proglašeni krivima, napadači će biti smješteni u popravni dom, dok Kirilu predstoji barem dva mjeseca boravka u bolnici, još operacija i duga rehabilitacija.
 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)