On i Jelena pozitivni na koronavirus

Đoković: Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera

  • 23.06.2020. 15:14

Novak Đoković objavio je da su on i njegova supruga Jelena pozitivni na koronavirus.

"Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna", navodi se u saopštenju. 

"Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, željeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi", navodi se u saopštenju.

Đoković je bio organizator Adria Tura – prvi vikend održao se u Beogradu, a finale događaja u Zadru otkazano je pošto je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na koronavirus.

Testiranjem je utvrđeno da je pozitivan i Borna Ćorić, Viktor Troicki, kao i Novakov kondicioni trener Marko Paniki, dok su Marin Čilić, Aleksander Zverev i Andrej Rubljov negativni. 

Otkazan Adria Tour: Bez mečeva u Banjaluci i Sarajevu

Poslije sastanka svih članova Organizacionog odbora u utorak donesena je odluka da se Adria Tour ne nastavlja - to znači da neće biti zakazanih događaja u Banjaluci i Sarajevu.

"Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banjaluci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja poslednjih dana doneli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave", izjavio je direktor turnira Đorđe Đoković.

"Zahvaljujemo svim učesnicima iz Teniskog saveza Republike Srpske, grada Sarajeva, svima koji su prethodnih dana vredno radili na pripremi ovih događaja. Cenimo to i ostajemo prijatelji, a nadamo se da ćemo našu ideju sprovesti u delo, čim se za to steknu uslovi".

Đoković je na kraju podsjetio da je ideja Adria Tura bila humanitarnog karaktera, s ciljem da se omogući zarada igračima iz regiona, pomogne humanitarnim organizacijama i da se promovišu dobre vrijednosti.

Savjet igrača traži Novakovu ostavku

"Ostajemo sada usmjereni na podršku svima onima koji su inficirani COVID-19 virusom sa željom da se što prije oporave", ističu iz Organizacionog odbora.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nalazi se pod pritiskom i zahtjevom da podnese ostavku na mjesto predsjednika Savjeta ATP igrača.

Američki sportski časopis Sports ilustrejted tvrdi da se Đokovićeva ostavka nalazi na stolu i da bi o njoj trebalo da se raspravlja.

Prema pisanju tog lista, više predstavnika u Savjetu igrača traži ostavku srpskog tenisera.

Đoković, kao organizator turnira, kako smatra švajcarski Blik, na osnovu reakcija i posljedica, nije se ponio odgovorno u ulozi koja zahtijeva odgovornost.

Pročitajte i: