Srpskainfo: Stanivuković neinformisan o dešavanjima u stranci, Trivić kandidat za gradonačenika?

16:27, 22.06.2020.
Izvor: Srpskainfo.com
Potpredsjednica PDP Jelena Trivić biće kandidat opozicionog bloka stranaka za gradonačelnika Banjaluke, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Upućeni izvori bliski vrhu opozicionih stranaka tvrde da je ovih dana riješena dilema i da će Trivićeva izvjesno biti kandidat, a osim najužeg rukovodstva PDP, ovaj izbor podržao je i predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

– Rukovodstvu PDP ostalo je da tu vijest zvanično saopšti i Drašku Stanivukoviću, koji je već dvije godine važio kao najozbiljniji kandidat, dok je Trivićeva čekala svoju priliku iz drugog plana. Ipak, u vrhu PDP-a je procijenjeno da Trivićeva figurira kao neko ko bi mogao obezbijediti podršku šireg kruga birača, za razliku od Stanivukovića koji ima užu ciljnu grupu – tvrde sagovornici ovog portala.

Prema njihovim riječima, za odluku, za sada, zna izuzetno uzak krug ljudi, prije svega iz bojazni od reakcije Stanivukovića, koji se već dvije godine, intenzivnim radom na terenu, priprema za ulazak u kandidaturu. Oni ukazuju da ova odluka predstavlja svojevrsno iznenađenje pogotovo što je jednoglasnom odlukom Gradskog odbora PDP-a još iz decembra 2018. godine odlučeno da će kandidat biti Stanivuković.

– Za tu odluku glasala je i sama Trivićeva, svjesna da je Draško na terenu napravio čudo – navode izvori.

Prema saznanjima Srpskainfo, odluka o tome ko će biti kandidat opozicije trebalo bi da bude saopštena kroz nekoliko dana, a čeka se sjednica Glavnog odbora PDP-a na kojoj se očekuje peglanje odnosa između Trivićeve i šefa Kluba poslanika PDP u NSRS Perice Bundala.

– Trenutno, zbog ograničenja javnog okupljanja, nije moguće sazvati sjednicu Glavnog odbora na kojoj se očekuje da budu “izmireni” Trivićeva i Bundalo, koji su se sukobili oko pozicije šefa kluba – tvrde isti izvori.

U izjavi za Srpskainfo, Jelena Trivić ovu informaciju nije ni potvrdila, ni demantovala.

– Ne želim ništa da komentarišem dok zvanično ne bude poznato ime kandidata za gradonačelnika – rekla je Trivićeva.