Zvornik: U toku opsežna policijska akcija u Alumini

15:14, 17.04.2018.
Thumbnail

U toku je opsežna akcija Uprave kriminalističke policije Republike Srpske u zvorničkoj Alumini, a koja se, kako RTRS nezvanično saznaje, odnosi na zloupotrebe ranijih litvanskih vlasnika i njihovih lokalnih saučesnika, a usljed čega je došlo do propasti i stečaja FG Birač.

Pripadnici UKP-a ispituju i navodne zloupotrebe u radu ranije šefa pravne službe Birča, Sonje Rubež i njenog supruga advokata Nenada Rubeža.

Izvor RTRS-a tvrdi da je istraga UKP-a usmjerena i na zaloge po osnovu kojih se danas pokušava naplatiti fočanski Pavgord kao pravni nasljednik Ukio banke.

Ovo je treći dolazak UKP u proteklih šest mjeseci, a prema informacijama istraga je vrlo kompleksna i obimna.

Podsjećamo, uprava Alumine je nedavno javno ukazala na teški kriminal i zloupotrebe koje se danas dešavaju upravo oko zaloga, a na osnovu kojih je Osnovni sud u Zvorniku prošle godine blokirao račune Alumine te nedavno i pokrenuo izvršenje protiv Birača kao firme u stečaju.

U kompaniji "Alumina" iz Zvornika Srni je rečeno da su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske trenutno u ovoj kompaniji i da se njihovo prisustvo, najvjerovatnije, odnosi na rasvjetljavanje ranijih zloupotreba ovlašćenih lica u poslovanju ove kompanije.

(Srna, RTRS)