Zrinjski svrgnuo Igokeu sa trona

19:50, 24.05.2018.
Thumbnail

Petogodišnju vladavinu "Igokee" prekinuli su košarkaši "Zrinjskog" koji su prvi put u klupskoj istoriji osvojili titulu šampiona BiH.

Mostarci su pobjedom,77:73, u četvrtoj utakmici finalne serije došli do velikog slavlja i velikim trofejom okončali najuspješniju sezonu u istoriji kluba.

"Moram pozvati Sokolovića koji je od početka sezone govorio da ćemo sve pobijediti. Bili smo ozbiljni, vrijedno smo radili. Imali smo dosta problema, ali smo faktički cijelu sezonu bili prvi" , rekao je trener HKK "Zrinjski" Hrvoje Vlašić.

Igrom "Zrinjskog" tokom sezone dirigovao je Marko Ramljak, a u tandemu sa Aleksandrom Sokolovićem predvodio je mostarski klub do pobjede vrijedne titule.

"Ne možemo reći da je ovo iznenađenje, ako smo pet puta dobili 'Igokeu'. Uprkos velikim problemima sa povredama, uspjeli smo da odigramo dobro i izdržimo tokom cijele sezone. Svaka čast 'Igokei', momci su se dobro borili, a nadam se da će ova titula značiti novi uzlet za 'Zrinjski'", rekao je košarkaš "Zrinjskog" Marko Ramljak.

Potpuno drugačije raspoloženje bilo je u taboru "Igokee".

"Propustili smo neke svoje šanse da vratimo samopouzdanje na onoj utakmici u Mostaru. Ovu smo odigrali pod velikim pritiskom. Neshvatljive su neke stvari koje su nam se dešavale tokom utakmice. Nisam zadovoljan kako smo donosili odluke tokom serije i to nas je koštalo titule.", rekao je trener KK "Igokea" Žarko Milaković.

Gubitak titule neće koštati "Igokeu" igranja u ABA ligi, jer se od ove sezone prohodnost ka elitnom razredu regionalnog takmičenja stiče osvajanje druge ABA lige. Tako će, naredne sezone,  vicešampion BiH, igrati u prvoj, a "Zrinjski" i "Bosna" u drugoj ABA ligi.