Zoran Talić ugostio Bilju Krstić i "Bistrik"

13:35, 10.01.2018.
Thumbnail

"Uvezivanje i saradnja mladih muzičara Banjaluke sa poznatim ansamblima Srbije, poput „Bistrika“ bilo bi od izuzetne važnosti za kulturu našeg grada", rekao je predsjednik Skupštine Grada Zoran Talić, nakon razgovora sa poznatom srpskom vokalnom umjetnicom Biljom Krstić.

"U svjetlu kandidature Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture postavljamo sebi zadatak da radimo aktivnije na promovisanju naših muzičkih potencijala. Bilja Krstić i ansambl „Bistrik“ njeguju našu baštinu, naše izvorno muzičko blago, organizuju izuzetne vokalne radionice i smatram da bi bilo vrlo korisno za našu djecu, kulturu ovog grada da povežemo mlade muzičare, pa i učenike banjalučke Muzike škole sa ovakvim ansamblima, da im omogućimo da budu dio ovakvih radionica", rekao je predsjednik Talić, koji je danas u Kabinetu primio poznatu vokalnu umjetnicu i njen ansambl.

????????????????????????????????????

On je istakao da Banjaluka ima mnogo talentovane djece, ali da treba više da radimo na tome da ih podržimo, da se istaknu i da im damo mogućnost da sarađuju sa nekim od najuglednijih muzičkih imena regiona.

Bilja Krstić je rekla da joj je drago što ih Banjalučani uvijek dočekuju kao najmilije goste, da ovdje imaju vjernu publiku i da su otvoreni za saradnju i jače uvezivanje muzičara Srpske i Srbije.

????????????????????????????????????

Ona je izrazila nadu da će ansambli koji njeguju izvorno muzičko blago imati veću podršku medija, ali i veće priznanje u svojoj matici nego u inostranstvu.

Predsjednik Zoran Talić se zahvalio Bilji Krstić i „Bistriku“ u ime građana Banjaluke što su uveličali proslavu 9. januara, Dana Republike veličanstvenim koncertom na Trgu Krajine.