Zmaj od Šipova obećava da će se boriti za poljoprivredu i stočarstvo

19:52, 05.12.2017.
Thumbnail

Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, predstavio je program svoje partije, ni manje ni više, nego ispred zgrade Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.

Tamo mu se sudi zbog nelegalnog posjedovanja oružja a čim je ročište završeno – krenuo je sa prezentacijom. Predstavio se kao predsjednik “Partije prevarenih”. Uskoro kreće u aktivnu kampanju i kandidivaće se za poslanika u Narodnoj skupštini.

"Normalno, da ću se boriti za poljoprivredu i stočarstvo, da ću se boriti za povratak i selo na čelo. Mislim da ću lako cenzus proći. Očekujem puno glasova, mnogo više nego što mnogi misle", rekao je  Ilija Grahovac, predsjednik “Partije prevarenih”.

Kaže da će u kampanji savjetovati ljude da se vrate iz grada u selo, farmama i radu na njivi. Zmaj od Šipova obećava da će u politici predstavljati obespravljene. Pojašnjava da je skraćenica PP višeznačna i da može da se tumači i kao partija povratka prirodi. Pošto je  poznat kao kralj stočara, na grbu stranke imaće tele. Neki od prijatelja došli su da mu ispred suda čestitaju na funkciji.

Poznati advokat i dugogodišnji Zmajev prijatelj jedan je od prvih članova partije. Uvjeren je da će Zmaj, baš kao i Preletačević u Srbiji, uzdrmati političku scenu na prtedstojećim opštim izborima.

"To je partija pravednih, partija prevarenih, partija poštenih – poštenije pravosuđe, poštenija policija", rekao je Duško Tomić, član “Partije prevarenih”.

"Rođen sam da zabavljam. Vole me svi ljudi  i kada je Isusa Hristosa Pontije Pilat sudio, šta on kaže? Oprosti im Bože ne znaju šta rade. Pontije Pilat je bio sud kao i sad ovaj sud, kao institucija jaka. Ja je priznajem, ali ću se boriti pošteno, pravno i pravično za pravično i poštenije pravosuđe", rekao je Grahovac.

I baš u tom djelu programa nalazi se kvaka od koje zavisi njegova zvanična kandidatura i buduća kampanja. Presudu za navodno nošenje oružja očekuje sutra – i od nje će zavisiti mnogo toga.

Moguće je da u slučaju “Zmaj političar” dođe do preokreta. Njegova politička karijera sada je u rukama Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu. U slučaju da presuda bude osuđujuća Ilija Grahovac kaže da će odustati od namjere da se bavi politikom.

Kaže da će poštovati moralna načela i da se kao osuđenik neće kandidovati. Nedavno mu se sudilo i zbog prodaje oružja, teških tjelesnih povreda, čak  i za izazivanje opšte opasnosti.