Zimzograd i u Trebinju

21:22, 16.11.2016.
Thumbnail

Zimska čarolija stiže i u Trebinje. Centar grada biće u znaku dobre zabave, prazničnog raspoloženja i pozitivnih emocija. Predviđeni su sadržaji za sve generacije, a mališani će biti posebno oduševljeni jer dolaze Deda Mrazovi, klovnovi, ulične predstave, muzikanti.

"To je jednostavno jedno kulturno i manifestaciono dešavanje koje ćemo obaviti u centru grada koje će trajati trideset dana od 15 decembra do 15 januara. Javio se niz privatnih preduzetnika i državnih preduzeća koja na svoj način žele da pomognu instalaciju tih objekata", kaže Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja.

Slatke kuće, promocija vina, meda, pršuta i sira, roštilj. Gurmanima nije potrebno ništa više od toga. U Zimzogradu će biti organizovani i koncerti, predstave i modne revije. Najveća atrakcija za Trebinjce željne zimskih čarolija biće klizalište koje će biti postavljeno u bašti "Platana".

Pošto su pahuljice na jugu Hercegovine prava rijetkost klizalište će biti od pleksiglasa, a naručeno je u Beogradu. Uveliko se prave i drvene kućice, a stiže i novi nakit koji je grad dobio na poklon. Građani decembar iščekuju s nestrpljenjem.

Tradicionalno za Novu godinu Trebinjci očekuju i veliki broj turista kojima će ove godine prirediti poseban ugođaj uz besplatnu promociju svojih specijaliteta.