Željki Cvijanović i Goranu Taliću uručene nagrade Ključ grada

21:22, 22.04.2018.
Thumbnail

Predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović i direktoru Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" Goranu Taliću večeras su na svečanoj akademiji povodom Dana grada Banjaluka dodijeljene nagrade Ključ grada sa poveljom "Počasni građanin grada Banjaluke".

Zlatni grb dodijeljen je rukometnom stručnjaku Velimiru Petkoviću, reditelju Nikoli Pejakoviću, profesoru Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Biljani Antunović i etnologu Danijeli Đukanović.

Plakete i nagrade grada dodijeljene su zaslužnim pojedincima, sportistima, udruženjima i društvima.

dan grada akademija

Odluku o aprilskim nagradama, koje su dodijeljene povodom Dana grada i 73 godine od oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu, donijela je Skupština grada Banjaluka.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je u obraćanju prisutnima da je Banjaluka ponosna na 22. april, dan kada je prije 73 godine poražen fašizam i dočekana sloboda, kao i na antifašističku tradiciju.

akademija

On je rekao da Banjaluka ima šansu da može da živi i da svi u njoj imaju priliku za ugodan život.

Radojičić je istakao da Banjaluka uživa veliku podršku republičkih vlasti, te je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Željki Cvijanović i Vladi Srpske za milionske projekte koji su u korist grada i građana.

"Banjalučani su ponosi na svoj zeleni grad, grad sporta i kulture", rekao je Radojičić.

On je u obraćanju prisutnima podsjetio na sve ono što je do sada urađeno u Banjaluci i šta slijedi u narednom periodu.

Radojičić je rekao da se izgled centra grada nalazi pred "uzbudljivim promjenama".

On je naveo da se naporno radi na tome da se poboljša stanje u saobraćaju i smanje gužve u gradu na šta se građani žale.

Radojičić je istakao da građani traže više šanse za zaposlenje, te da se tim povodom donose mjere.

Svečanoj akademiji prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, srpski predstavnici u zajedničkih institucijama BiH, predstavnici pravosudnih organa i Srpske pravoslavne crkve.

Prisutni su i predstavnici iz 35 opština i gradova iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Rumunije, Rusije.

(Srna, foto RTRS)